Putin ne yaptıysa gizleyemedi.

Putin ne yaptıysa gizleyemedi.

Rusya, Suriye'deki sivil katliamlarını üstlenmese de halk ve muhalifler Rus saldırılarını Esed rejimininkilerden kolaylıkla ayırabiliyor..

Halep'in Sukeri semtinde bir sahra hastanesine dün düzenlenen hava saldırısında aralarında doktorların da bulunduğu 30 kişi hayatını kaybetmişti. ABD yönetimi saldırıyı kınarken fail olarak rejimi göstermişti. Buna karşın, AA muhabirine bilgi veren yerel kaynaklar, saldırının Rus uçakları tarafından düzenlendiğini bildirmişti.

Rus yönetimi ise saldırıya ilişkin tepkiler karşısında suskunluğunu korumaya devam ediyor.

Suriye iç savaşında 2012 başlarından bu yana hava saldırıları düzenleyen Esed rejimi ile 30 Eylül 2015'te savaşa katılan Rus hava kuvvetlerinin bombardımanları, yerel halk tarafından dahi kolaylık ayırt edilebiliyor.

Rejim uçakları bombardıman için hedeflere teker teker yaklaşırken, Rus uçakları en az 2'si bir arada havalanıp saldırıyor.

''ANCAK RUS UÇAKLARI BU KADAR ZARAR VEREBİLİR''
Rus yapımı olan ama teknolojisi eski rejim uçakları genellikle MİG-23, MİG-25, MİG-29 modelleri ile SU-22 ve SU-24'lerden oluşuyor. Rejim filosu bu nedenle saldırıları yüksek irtifadan yapamıyor.

Suriye ordusundan ayrılarak Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) bileşenlerinden Sukur el Cebel'de komutanlık yapan eski pilot yüzbaşı Ahmed İsmail Abu Leyth, AA muhabirine konuyla ilgili açıklamada bulundu. Rus uçaklarının tahribat gücündeki ayırt ediciliğe işaret eden Leyth, "Son Halep hastane saldırısı ancak Rus uçakları tarafından yapılabilirdi. Çünkü bu hastanenin binası çok sağlamdı. Ancak Rus uçakları bu kadar zarar verebilir" dedi.

MÜHİMMAT KALINTILARI ORTAYA ÇIKARIYOR
Ayrıca rejim uçakları, saldırı için irtifa kaybederken yüksek ses çıkartıyor. Rus filosunda, en düşük model SU-24. Bunun dışında Rusya, Suriye'de SU-30, SU-34 ve SU-35 modellerini kullanıyor. Rus uçakları saldırı anında hedefe fazla yaklaşmadığı için sesleri yere ulaşmıyor.

Saldırılarda kullanılan mühimmat kalıntıları, ayrımı sağlayan unsurlardan. Rejim de Rus yapımı füze ve bombalar kullanmasına karşın, patlamalar sonrasında sahada toplanan kalıntılarda yüksek teknoloji ile rejimin kullandıkları arasındaki fark kolaylıkla anlaşılabiliyor.
.

Takvim

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum