Putin: İslam ayrılmaz bir parçamız

Putin: İslam ayrılmaz bir parçamız

Duma Başkanı Sergey Narışkin, Moskova Merkez Camii’nin açılışını ‘İslâm dünyasının önemli bir olayı’ olarak gördüğünü söyledi.

Rusya Parlamentosu alt kanadı Duma Başkanı Sergey Narışkin, Moskova Merkez Camii’nin açılışını ‘İslâm dünyasının önemli bir olayı’ olarak gördüğünü kaydetti. Caminin açılışı dolayısıyla Rusya Müslümanlarına tebrik mesajı gönderen Narışkin, İslâm’ın Rusya toplumuna önemli etkileri olduğunu belirtti. Duma Başkanı, “Moskova Merkez Camii’nin açılışı, sadece Rusya’nın başşehri için değil, aynı zamanda İslâm dünyası için önemli olay. Çok dinli Rusya toplumu, halklar arası barış ve huzur içinde yaşadı ve bu da büyük kültürümüzü zenginleştirdi ve devletimizi güçlendirdi” dedi.

İSLÂM HER ZAMAN RUSYA TARİHİNDE ÖNEMLİ ROL OYNADI

Moskova Merkez Camii’nin açılışının da Rusya tarihinde önemli rol oynayacağına inandığına işaret eden Duma Başkanı, “İslâm her zaman Rusya tarihinde önemli rol oynadı. Moskova Merkez Camii’nin görkemli görünümü de bu önemli rolü oynayacak ve vatanımızın ortak başarılarının sağlanmasında katkılar sağlayacak” ifadelerini kullandı.

PUTİN: İSLAM AYRILMAZ PARÇAMIZ

Türkiye ile Rusya’nın katkılarıyla yapılan Moskova Merkez Camii, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in katıldığı törenle açıldı. Törende konuşan Putin, İslâm’ın Rusya’nın “ayrılmaz bir parçası” olduğunu belirterek, Müslüman kanaat önderlerinin barışın ve toplumsal anlayışın gelişmesine önemli katkı sağladığını söyledi.

CİHAN

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum