Promosyonlara düzenleme

Promosyonlara düzenleme

Süreli yayın kuruluşlarınca düzenlenen promosyonlarda kitap, dergi, ansiklopedi, harita, bayrak, afiş, ajanda, takvim gibi konulara ilişkin CD, DVD ve benzeri optik disk dışında herhangi bir mal veya hizmet verilemeyecek.

Süreli yayın kuruluşlarınca düzenlenen promosyon uygulamalarında kitap, dergi, ansiklopedi, harita, bayrak, afiş, ajanda, takvim, bilet gibi ürünler ile kültür turu, yabancı dil eğitimi, belgesel, film, müzik ve opera gibi konulara ilişkin CD, DVD ve benzeri optik disk dışında herhangi bir mal veya hizmet verilemeyecek.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığının, Süreli Yayın Kuruluşlarınca Düzenlenen Promosyon Uygulamalarına İlişkin Yönetmeliği, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, süreli yayın kuruluşlarınca düzenlenen ve her ne amaç ve şekilde olursa olsun, bilet, kupon, iştirak numarası, oyun, çekiliş ve benzeri yollarla süreli yayın dışında ikinci bir mal veya hizmetin verilmesinin taahhüt edildiği veya verildiği promosyon uygulamalarında kitap, dergi, ansiklopedi, harita, atlas, yerküre, bayrak, afiş, poster, ajanda, takvim, bulmaca, sinema, tiyatro, müze, konser, opera, bale, sergi, festival ve sportif faaliyetlere ilişkin bilet, kültür turu, yabancı dil eğitimi, belgesel, film, müzik ve opera gibi konulara ilişkin CD, DVD ve benzeri optik disk dışında herhangi bir mal veya hizmet verilemeyecek.

Süreli yayında yer alan reklamın parçası olan, süreli yayını bir defadan fazla almayı gerektirmeyen, süreli yayının fiyatını arttırmayan ve tek kullanımlık olarak verilen ürünler, promosyon uygulaması olarak değerlendirilmeyecek.

Promosyon uygulamasının süresi

Süreli yayının birden fazla sayıda satın alınmasını gerektiren ve belirli bir zamana yayılan promosyon uygulamalarının süresi, günlük süreli yayınlarda 75 günü, haftalık süreli yayınlarda 18 haftayı, daha uzun süreli yayınlarda ise 12 ayı geçmeyecek.

Kupon biriktirilerek yapılan promosyon uygulamalarında, son kuponun yayımlanmasından sonra toplam kupon sayısının en az yüzde 10'u kadar yedek kupon yayımlanacak.

Promosyon uygulamasına konu olan mal veya hizmetin teslim ve ifasının, promosyon uygulamasının bitiminden itibaren 45 gün içinde ilgili süreli yayın kuruluşu tarafından yerine getirilmesi zorunlu olacak ve buna ilişkin tüketiciden herhangi bir bedel talep edilemeyecek.

 Tüketicinin süreli yayın aboneliğini feshetmesi halinde, promosyon olarak verilen ürünün iadesi istenemeyecek.

Fiyat artışı olmayacak

Promosyon uygulaması süresince, süreli yayının satış fiyatı, ikinci ürün olarak verilmesi taahhüt edilen mal veya hizmetin yol açtığı maliyet artışı nedeniyle arttırılmayacak. Elektronik ortamda indirilebilen süreli yayınlar aracılığıyla gerçekleştirilen promosyon uygulamaları, ülke genelinde düzenlendiği kabul edilecek.

Yönetmelik bugün yürürlüğe girerken, söz konusu hükümler daha önce başlatılan ve devam eden promosyon uygulamalarda uygulanmayacak.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.