Promosyona bir ay var

Promosyona bir ay var

Emekliler, promosyonun peşini bırakmıyor. Geçen ay SGK'ya dilekçe yağdıran emekliler, önümüzdeki 1 ay içinde sonuç alınmazsa promosyon davası açacak

Yaklaşık 10.5 milyon emekli, banka promosyonunda ısrarlı. Maaşlarının yattığı bankalardan memurlar gibi promosyon almak isteyen emekliler, bu konunun peşini bırakmıyor. Geçtiğimiz ay Sosyal Güvenlik Kurumu'nu dilekçe yağmuruna tutan ve "Özel bankalarla da masaya oturulmalı ve pazarlık yapılmalı. Maaşımızı ödeyecek bankalar yılda bir maaş promosyon versin" diye yazan emekliler, eğer 1 ay içerisinde sonuç alınmazsa bankalara promosyon davası açacak. Emekli-Sen Başkanı Veli Beysülen, konuyla ilgili daha önce yaptığı açıklamada,"Önce kişisel davalar açılacak. Daha sonra bunların birleştirilmesi yoluna gidilecek" demişti.
 
'KAZANIRIZ' 
 
Dilekçeleri 1 ay önce yollayan emekliler, promosyon sorununun davasız çözümü için 2 ay beklemeye karar vermişti. Bunun 1 ayı doldu. Emekliler, önümüzdeki 1 aylık süreç içerisinde Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) hem kamu bankalarıyla hem de özel bankalarla masaya oturmasını ve promosyonda anlaşmaya varılmasını istiyor. Eğer 1 ay sonra sonuç çıkmamış olursa, mahkemelerin yolu tutulacak. Emekliler, "Bankalar bizim maaşlarımızdan kazanıyor. Özel bankaların emeklileri çekmek için girdiği kampanya rekabeti de bunu gösteriyor. SGK özel bankalarla da görüşüp rekabeti kızıştırırsa sonuç alınacağını düşünüyoruz" diyor. Sonuç alınamaması durumunda promosyon davası açacaklarını belirten emekliler, "Mahkemelerin bizim lehimize karar vereceğinden eminiz. Çünkü promosyon emeklilerin hakkı" şeklinde konuşuyor. 
 
EMEKLİLER: HAKLIYIZ ÇÜNKÜ...
 
Maaşların yattığı bankaların para kazandığını belirten emekliler, promosyonu gerekli kılan 5 sebebi şöyle sıralıyor: 
 Bankalara emekliler için her ay yaklaşık 9 milyar lira yatırılıyor. Bankalar maaşları vadesinden önce topluca aldıkları için kısa süre için de olsa parayı işletme imkanına sahip. 
 Özel bankalar maaşını taşıyan emekliye çeyrek altından, indirimli faiz oranıyla krediye kadar birçok vaatte bulunuyor. Bu da bankaların emekliden para kazandığını gösteriyor. 
 Bankamatiklerde ödeme limitleri bulunuyor. Ayrıca 10 TL'nin altında ödeme yapılmıyor. Bu nedenle de 10.5 milyon emekli olduğu dikkate alındığında, maaşlar bankalar için önemli bir kaynak durumuna geliyor. 
 Emekliler de banka işlemleri yapıyor, kredi ve kredi kartı kullanıyor. Genellikle emekliler, bu işlemleri maaşlarını aldıkları bankalardan yapıyor.
 
Takvim

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.