Prof. Sırma'dan şok eden açıklama: Necip Fazıl kitap okumazdı

Prof. Sırma'dan şok eden açıklama: Necip Fazıl kitap okumazdı

Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma: "Bir tarafına bakıyorsunuz muazzam bir adam, bir tarafı böyle zayıf. İnsan şaşırıyor"

Risale Haber-Haber Merkezi

Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma, Necip Fazıl'ın kitap okumadığını söyledi. Sırma, "Bir tarafına bakıyorsunuz muazzam bir adam, bir tarafı böyle zayıf. İnsan şaşırıyor" dedi.

Prof. Sırma ile öğrencisi Prof. Dr. Adnan Demirci bir araya geldi ve ‘İhsan Süreyya Sırma-Pervari’den Paris’e’ adıyla kitaplaştırılan bir söyleşiye imza attı. Pervari ‘den Paris’e geniş bir coğrafya eğitim imkanı bulan Sırma bir özeleştiride bulunuyor: “Sadece tarihte değil, hiçbir ilimde artık söz sahibi olduğumuz söylenemez. Batılılar bu işi bizden daha iyi yapıyor.”

Kitapta çok ilginç bilgiler yer alıyor. Bunlardan biri de Necip Fazıl'ın kitap okumadığına dair sözleri. Karar'ın haberine göre kitapta yer alan o bölümü Prof. Sırma şöyle anlatıyor:

Necip Fazıl ‘Ben kitap okumam’ demişti

“Necip Fazıl’a da Yusuf Ziya Bey’le (Kavakçı) gitmiştik. Yusuf Ağabey konuştu. Kendisine ‘Üstadım, siz Hamidullah Hoca’nın hiçbir kitabını okudunuz mu?’ dedi. ‘Ben kitap okumam!’ diye cevap alınca, Yusuf Ağabey ‘İhsan, kalk gidelim. Okumayan bir adam!' dedi. İnsanları anlamak zor. Bir tarafına bakıyorsunuz muazzam bir adam, bir tarafı böyle zayıf. İnsan şaşırıyor. Hak, hukuk var, öbür dünya var. Ben şimdi böyle konuşuyorum, birisinin aleyhinde konuşuyorsam, diğer tarafta bunun hesabı var.”

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
11 Yorum