Prof. Dr. Sancar: Bilim yapmak zeka meselesi değil

Prof. Dr. Sancar: Bilim yapmak zeka meselesi değil

Prof. Dr. Aziz Sancar, bütün insanların zekasının aşağı yukarı aynı olduğunu belirterek, "Bilim yapmak bir genetik, zeka meselesi değil, gelenek meselesidir." dedi.

Harriet Fulbright Institute'nün fen, teknoloji, mühendislik ve matematik (STEM) eğitiminin önemini vurgulamak ve özellikle de kız çocuklarının bu alanda eğitimine ilişkin toplumsal algıları olumlu yönde desteklemek, bu sayede hem çocuklar hem de ülkeler için olumlu değişimler sağlamak amacıyla hayata geçirdiği Prof. Aziz Sancar Kız Çocukları için STEM Kampları Projesi'nin kapanış töreni Zorlu PSM'de yapıldı.

Martta başlayan ve Türkiye'de sırasıyla Zonguldak, Mersin, Şanlıurfa, Ardahan, Uşak, Ankara ve İstanbul'da gerçekleştirilen kamplara 6. sınıfta okuyan 800 kız çocuğu katıldı.

Nobel ödüllü bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar da proje kapsamında düzenlenen Prof. Aziz Sancar GIS Uluslararası Konferansında, çoğu kişinin bildiği gibi Mardin'in Savur ilçesinde doğup büyüdüğünü ve ailesinin, özellikle annesinin eğitime çok önem verdiğini ve tüm çocuklarının okumasını istediğini ifade etti.

Bilime katkı yapılmasının önemine değinen Sancar, şöyle konuştu:

"Bütün insanların zekası aşağı-yukarı aynıdır. Bilim yapmak bir genetik, zeka meselesi değil, gelenek meselesidir. O bakımdan bizim bunu bir gelenek haline getirmemiz lazım. Bunu çocuklarımıza erken yaşta aşılamamız lazım. Nobel'den sonra söyleşilerimde bunu vurguladım. Özellikle kız çocuklarımızın eğitimini vurguladım. Bu gerçekten çok önemli bir girişim ve inşallah memleketimize ve sevgili, tarihi, kültürel bağlarımız olan Suriyeli kardeşlerimize faydalı olmasını dilerim."

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.