Prof. Dr. Niyaz Beki’nin 'Tefsirde Yeni Yaklaşımlar Risale-i Nur Örneği' kitabı yayınlandı

Prof. Dr. Niyaz Beki’nin 'Tefsirde Yeni Yaklaşımlar Risale-i Nur Örneği' kitabı yayınlandı

Üsküdar Üniversitesi Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Niyazi Beki’nin “Tefsirde Yeni Yaklaşımlar / Risale-i Nur Örneği” isimli kitabı Üsküdar Üniversitesi Yayınlarından çıktı

Üsküdar Üniversitesi Yayınlarından çıkan “Tefsirde Yeni Yaklaşımlar / Risale-i Nur Örneği” isimli kitapta Bediüzzaman Said Nursi’nin tefsir anlayışı derinlemesine incelenerek ortaya konulmaya çalışıldı.

Üsküdar Üniversitesi Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Niyazi Beki’nin kaleme aldığı kitabın kapak yazısında şu ifadeler yer alıyor:

Kur’an tüm zamanlara hitap eder

“Kur’ân’ın mesajı evrensel olup, tüm zamanlara ve insanlara hitap eder; insanların her asırda ihtiyaç duydukları dünya ve ahiret hayatının mutluluğunu sağlayan prensipleri ihtiva eder.

tefsirde-yeni-yaklasimlar.jpgKur’ân’ın gerek metninin intikali, gerekse mesajının doğru bir şekilde aktarılması hususunda her asırda birçok değerli ilim adamı çıkmış ve çok değerli eserler yazmışlardır.

Kur’ân'a hizmeti hayatının yegâne gayesi olarak kabul eden âlimlerden Bediüzzaman Said Nursi ‘Kur'an'ın sönmez ve söndürülmez manevî bir güneş hükmünde olduğunu, ben bütün dünyaya ispat edeceğim ve göstereceğim’ diyerek; verdiği bu sözü Kur’ân-ı Kerim’in özgün bir tefsiri olan Risale-i Nur adlı eser(ler)iyle gerçekleştirmiştir.

Medrese geleneğinden gelen bir ilim adamı olarak Niyazi Beki ‘Tefsirde Yeni Yaklaşımlar: Risale-i Nur Örneği’ adlı bu çalışmasında Bediüzzaman Said Nursi’nin tefsir anlayışını derinlemesine inceleyerek ortaya koymaya çalışılmıştır.”
 
Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.