Prof. Dr. Mustafa Nutku vefat etti

Prof. Dr. Mustafa Nutku vefat etti

İnna lillahi ve inna ileyhi raciun

Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin talebelerinden Dr. Sadullah Nutku ağabeyin oğlu Prof. Dr. Mustafa Nutku Ağabey hakkın rahmetine kavuştu.

Bir süredir rahatsız olan Mustafa Nutku'nun cenaze namazı 24 Ocak 2024 Çarşamba ikindi namazını müteakip İstanbul Eyüpsultan Camii'nde kalınacak.

MUSTAFA NUTKU KİMDİR?

Risale Haber'de yazıları yayınlanan Prof. Dr. Mustafa Nutku, 1940 yılında, babasının askerî doktor olarak vazifeli bulunduğu Ezine’de dünyaya geldi.

Doktora öğrenimi de dahil, mektep tahsilinin tüm kademelerini İstanbul’da tamamladı. İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümü mezuniyeti ve bir müddet İstanbul’da bir Kolejde kimya öğretmenliğinden sonra, mezun olduğu fakültede kimya doktorasını yaparken Karadeniz Teknik Üniversitesinde asistanlıkla, üniversiteye intisap etti. Doktora çalışmasını tamamladıktan sonra, doçentlik çalışması için İngiltere’ye gitti. 1969-1991 yıllarında Karadeniz Teknik Üniversitesinde, 1991-1997 yıllarında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinde, akademik personel olarak çalıştı. İstanbul’da bulunmasını gerektiren ailevî sebeplerle 8 Nisan 1997 tarihinde emekliliğini isteyerek, İstanbul’da ikamete başladı.

Üniversite hayatındayken ve daha sonra çeşitli görevlerini yapması yanında, İstanbul’da iki üniversitede, Trabzon, Konya, Adıyaman, Batman, Şırnak üniversitelerinde; İstanbul, Trabzon, Rize illeri ve onların bazı ilçe belediyelerinin kültür müdürlüklerinin, lise Müdürlüklerinin, STK yönetimlerinin davetleriyle çevre meseleleri, israfsızlık, enerji tasarrufu, ozon tabakası mucizesi, helal gıda, bazı meşrubat ve deterjanların zararları gibi mühim bilimsel ve güncel konularda konferanslar verdi.

“Şahıs yayını” bazı mühim kitaplar neşretti. Bir dergide “Helal Gıda Hatıraları” ana başlığı altında beş yıl müddetle 4-5 sayfalık yazıları ile helal gıdaya “hatıra üslubu” içinde dikkat çekti. İlgili mevzuat ve ilçe müftülüklerinin bilgileri ve izinleri ile, değişik tarihlerde İstanbul’daki bazı camilerde, cami cemaatlerine mühim güncel konularda Cuma vaazları da verdi. Çeşitli gazete, dergi ve web sitelerinde ilmî, imanî, içtimaî, ahlâkî yüzlerce fikir yazısı neşredildi.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
17 Yorum