Prof. Dr. Aziz Sancar Tekonoloji Merkezi açılıyor

Prof. Dr. Aziz Sancar Tekonoloji Merkezi açılıyor

Nobel ödülü aldığı açıklandıktan bu yana geçen 8 ayda dünyanın dört bir yanından davetler alan Türk bilim adamı Prof. Sancar, İstanbul Aydın Üniversitesi’nin (İAÜ) konuğu oluyor.

Buluşuyla tıp dünyasında çığır açan Prof. Sancar, cumartesi sabahı İAÜ’de adının verildiği ve Türkiye’nin tek bir alanda kurulu en büyük üniversite teknoloji merkezi olan “Prof. Dr. Aziz Sancar Techno Center”ı açacak.

İAÜ Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Mustafa Aydın, “Kurulduğu 2003 yılından bu yana bilime ve teknolojik gelişmelere göre kendisini sürekli yenileyen İstanbul Aydın Üniversitesi olarak yine bir ilke imza atmaya hazırlanıyoruz. Ders kitaplarına ve bilim tarihine geçen Nobel ödüllü bilim insanımız Prof. Dr. Aziz Sancar’ı ağırlamaktan büyük onur duyacağız. Sayın Aziz Sancar, 2015 Nobel Kimya Ödülü’ne hak kazanarak Türkiye Cumhuriyeti’nin bütün vatandaşlarına ve bizlere tarifsiz değere sahip büyük onur yaşattı. Kendisi bilimsel başarılarıyla insanlığa hizmet etmektedir. Sayın Sancar, insanlık için çok şey ifade eden ve her buluşuyla yüzyıllar boyu minnettar kalınacak özel ve de büyük bir değerdir. Buluşlarının kendisi için iç sükûnet anlamına geldiğini ifade eden değerli bilim insanımızın adının üniversitemizde yeralması bizim için büyük bir onurdur” dedi.

 

Teknoloki oku

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.