Prof. Ali Bilgin: Hakkın hatırı yüksektir...

Prof. Ali Bilgin: Hakkın hatırı yüksektir...

Batman Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Bilgin'in sözleri

Medeni Akbaş'ın haberi:

Batman Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Bilgin, kuvvetin kanunda olması gerektiğini, yoksa kişiler adedince kanunlar olacağına dikkat çekti. Prof. Dr. Ali Bilgin tarafından, kamu çalışanlarına yönelik 'Kamu Etiği ve Etik Liderlik' konulu bir konferans verildi.

Konferansa Vali Yardımcısı Mustafa Cihad Feslihan, İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Baş, Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa, Bayındırlık İl Müdürü M.Ali Tunç, İl Müftüsü İbrahim Öcüt, kamu kurum ve kuruluş müdürleri ile kamu çalışanları katıldı.

ali_bilgin2.jpg

Konferansa, etik ve ahlaki değerler konusunda semavi dinlerden örnekler vererek başlayan Prof. Bilgin, "Kamu yönetiminde etik; kamu görevlilerinin, karar alırken ve kamu hizmetlerini yürütürken uymaları gereken ahlaki değerlerdir. Bunlar; tarafsızlık, dürüstlük, adalet, saydamlık ve hesap verebilirlik gibi bir takım ahlaki prensiplerdir. Ahlak değerleriyle renklenmeyen kişi ve kurum muhataplarından bunu talep etmemeli." dedi.

Hiç bir kişi ya da kuruma herhangi bir ayrıcalık verilmemesi gerektiğine dikkat çeken Bilgin, şunları ifade etti: "Kuvvet kanunda olmalı yoksa kişiler adedince kanunlar olur. Hakkın hatırı yüksektir, hiçbir kişi ya da kuruma herhangi bir ayrıcalık verilmemelidir. Fertler milletin menfaatini kendi menfaatinden üstün tutmalı."