Prim borçlusu esnafa emeklilik müjdesi geldi

Prim borçlusu esnafa emeklilik müjdesi geldi

Bağ-Kur’a prim borcu olduğu için emekli olamayan esnafa kolaylık sağlayan protokol imzalandı.

İmza töreninde konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu “Bağ-Kur sigortalılarımızın 48 ay vade borçlarını ödemeleri, ödenmesinin de emekli maaşından sağlanması gerçekleştirilecek. Önemli olan komisyon alınmayacak olması. Bu krediye başvuran esnaflarımızın geçmiş sorgulaması da yapılmayacak.” dedi.
TESK Başkanı Bendevi Palandöken de “Ziraat Bankası ülkenin önemli kesimi için büyük sorumluluk üstlendi. Protokol 3 ay süreyle geçerli olacak. Ancak 3’er ay süreyle ve istenirse 2 kez daha uzatılabilecek. Yüzde 1,28 faiz oranı ve 48 ay vade ile alınacak krediyle Bağ-Kur’lu esnafımız emekli olabilecek. Özellikle birikmiş prim borcu olan, askerlik, doğum borçlanması yaparak emekli olacak. Emekliliği gelmiş esnafımız Ziraat Bankası’na başvurarak krediyi kullanabilecek.” dedi.

SAĞLIK HİZMETİ DE VAR
 Palandöken, “Esnaf ve zanaatkarın en büyük sıkıntısı prim borcundan dolayı emekli olamıyor ve aileleri ile birlikte sağlık hizmetlerinden faydalanamıyorlardı. Şimdi bu protokol ile yaşanan mağduriyet ortadan kalkıyor. Emeği geçen herkese esnafımız adına teşekkür ederim.” dedi.

Türkiye

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.