Polonya’da ‘Geleceğin Nur Talebeleri’

Polonya’da ‘Geleceğin Nur Talebeleri’

Varşova Kitap fuarından notlar

Abdurrahman İraz’ın haberi:
 
RİSALEHABER-Polonya’nın başkenti Varşova’da düzenlenen ''İstikbalin Nur Talebeleri''talebeleri katıldı. Başta Kur’an-ı Kerim olmak üzere tercüme Risale-i Nur’ların sergilendiği fuarda ilginç anlar yaşandı. Standda görev yapan Nur talebelerinin notları şöyle:
 
Essalamu aleykum ve rahmetullahi ve berekatuhu
 
Risale-i Nurların neşredilip yayıldığı ve günden güne de hizmetlerin inkişaf ettiği Polonya’dan tüm ağabey ve kardeşlere selamlar olsun. 
 
Varşova ve Sarayevoda faaliyet gösteren REYHAN yayınevi olarak 3. kere Risale-i Nurları anlatmak ve tanıtmak adına kitap fuarına katıldık. Çok önemli ilmi ve kültürel bir faaliyet olarak kabul edilen bu kitap fuarında ve tek İslami stand olan standımızda Risale-i Nurlar sergilendi. Şu an Polonya lisanında yayınlanan 10 Polakça eserin yanında Arapça ve İngilizce eserler de okuyuculara sergilendi.
 
40 milyon nüfusu ile Avrupanın en kalabalık ve büyük ülkelerinden biri olan Polonya’nın başşehri Varşova’da yapılan kitap fuarına katılım ve ilgi müthişti. Polonyalılar ekseriyeti çok nazik ve okumayı seven insanlar.
 
Gerek standımızın yeri, gerekse de kitapların diziliş tarzı, Kur’an-ı Kerimin ve Risale-i Nurların cazibesi standımızın çok kalabalık bir kitle tarafından ilgisine sebep oldu. Risale-i Nurlardan, Risale-i Nurların mahiyetinden anlatılınca yüzlerde olan o aradığını bulmuş tablosu bizleri daha da şevke getiriyordu. Üstadımızın "Evet ümidvar olunuz! Şu istikbal inkılabı içinde en yüksek gür sada İslamın sadası olacaktır" sözlerini derhatır ettiriyordu.
 
Fuarda olan bir-iki manidar hadiseyi de dua olsun diye anlatalım İnşaallah.
 
Ancey isminde bir Polak dilci profesör, Müslüman değil ama olmak istiyor ve İslamiyete hakikaten aç. Kur’an’ı Lehce tercümeden okumuş. Risale-i Nurların da Kur’an’ın bu asrın fehmine bir dersi, tefsiri olduğunu duydu ve Lehceye de tercümesini görüp çok sevindiğini söyledi. “Ve bundan sonra İslamı soranlara da artık önereceğim kitaplar Risale-i Nurlar olacak” dedi. Cenab-ı Hak kendinin hidayetine ve çoklarına vesile eylesin. Amin!
 
Kamil isminde Polak gazeteci, Hıristiyandır. Fuarın 1. gününde kendisine Risale-i Nurlardan anlatılmış ve 23. Söz hediye edilmişti. Fuarın 3. gününde yine geldi ve ''Bu kitabı okudum. Çok etkili ve çok ikna edici örneklerle, misallerle güzel bir izah metodu olduğunu müşahede ettim. Müellifin tüm kitaplarını almak istiyorum'' dedi. Arapça büyük Kur’an da alıp gitti. Allah (C.C) hidayetine vesile kılsın İnşaallah. Amin!
 
Bir ilkokul ögrencisi. 10 yaşında. İsmi Elifa. Öğretmenleri 30 kişilik sınıfı fuara getirmiş. Elifa’nın Risale-i Nurları hayranlıkla seyretmesine karşılık biz de “istediğin kitabı sana hediye ederiz” dedik. Ve tabii ki çok sevinerek kitabı aldı, teşekkür etti. Bizim standdan ayrılıp arkadaşlarına bizi göstererek, ''Orada çok güzel hem de uygun fiyatla kitaplar satıyorlar'' demiş. Bir baktık 30 kişi kadar bir grup standımıza geldiler. Her çocuk birer kitap alıp yüzlerinde sevinçlerle ayrıldılar. Öğretmenleri bile bu kadar alakalarına hayrette kaldı. Akılları belki değil ama kalpleri ebedi hayatlarını kurtaracak hazinelere ulaşmanın zevki içerisindeydi. Cenab-ı Hak Üstadımızın ''İstikbalin Nur Talebeleri'' hitabına mazhar eylesin hepsini inşaallah. Amin!
 
Nice-nice böyle şevke medar hadiselerin şahidi olduk bu fuarda. Ve yine birçok muhtaçlara Risale-i Nurlar ulaştılar bu fuarda. ''Merak etmeyiniz kardeşlerim, o Nurlar parlayacaklar…'' Evet Üstadımızın söylediklerinin burada biz de Elhamdülillah müşahede ettik. Dua buyurun Cenab-ı Hak hizmet-i imaniyede ve Kur’an’iyede ve Neşr-i Risale-i Nur hizmetinde muvaffak eylesin cümlemizi inşaallah. Amin!
 
Polonya Nur talebeleri namına: Muşfik, Rauf, Ensar, Şehmus
 
Foto Galeri için TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.