Polonya'da bir ilk: 'Şekerleme Kafe' açıldı

Polonya'da bir ilk: 'Şekerleme Kafe' açıldı

Polonya'da gündelik hayatın temposundan yorgun düşenler için 50 dakika uyuyabilecekleri 'şekerleme kafe' açıldı. Müşterilere özel olarak havalandırılan odada, sakinleştirici müzik eşliğinde "şekerleme" imkanı sunan kafede hamaklarda kestirmenin fiyatı ise

Polonya'nın güneybatısındaki Wroclaw şehrinde günlük hayatın yoğun temposundan yorgun düşenler, gece uykusunu alamamışlar ya da öğlen paydosunda uyumayı hayal edenler için "şekerleme kafe" açıldı.

Aynı zamanda Polonya'da ilk olma özelliğini taşıyan kafe, müşterilerinin kusursuz bir şekilde şekerleme yapması için onların dokunma, görme, koklama ve işitme duyularına hitap edecek şekilde dizayn edildi.


Uykuya kolay dalmaları için her özellik mevcut
İnsanı dinlendirmeye yardımcı olan yeşilin tonlarında dekore edilen kafede müşteriler gevşemenin ilk adımı olarak ayakkabılarını çıkarıyor. Çim halı kaplı kafede yalınayak gezen müşteriler daha sonra kişiye sarmalanma hissi veren tavana asılmış hamaklara uzanıyor.

Sakinleştirici müzik eşliğinde hamaklarda uzanan müşterilerin uykuya dalmasını kolaylaştırmak için havalandırma ve koku uzmanlarıyla yapılan görüşmeler doğrultusunda geliştirilmiş özel havalandırma sistemi devreye sokuluyor.


Toplumun ihtiyacı olarak meydana çıktı
Oksijeni bol, biraz nemlendirilmiş ve orman kokusunun hissedilebildiği havalandırma neticesinde kişi kolayca uykuya dalıyor ve 50 dakikalık "şekerleme seansının" sonunda dinlenmiş bir şekilde uyanıyor.

Konuya ilişkin açıklama yapan kafenin sahibi, aynı zamanda iç mimar olan Magdalena Filcek, kafenin günümüz toplumunun gereksinimlerine bir cevap olarak ortaya çıktığını söyledi.

"Genellikle kapasitemizin üzerinde çalışıyoruz. Aşırı derecede yorgun, bitkin vaziyetteyiz, hiçbir şeye zamanımız yok, doğru düzgün uyumaya bile. Bu da bizim hem fizyolojik hem de psikolojik sağlığımıza etki ediyor. İşte bizler bu gibi durumlarda organizmamıza balansını bulmasında yardımcı olmalıyız" diyen Magdalena Filcek, gün içinde yapılan kısa şekerlemelerin bağışıklık sistemin yenilenmesine yardımcı olduğunu belirtti.

Stres seviyesi düşüyor zihni açıyor
Filcek, yapılan bilimsel araştırmaların da "şekerlemelerin" sağlığa iyi geldiğini, konsantrasyonu kolaylaştırdığını, stres seviyesini düşürdüğünü ve zihni açtığını ortaya koyduğunu ifade etti. Yalnızca Wroclaw'da değil, Polonya'da bir ilk olan "şekerleme kafeyi" birkaç gün önce açmış olmalarına rağmen müşterilerin yoğun ilgisiyle karşılaştıklarını belirten Magdalena Filcek, bir şekerleme seansının fiyatının ise 90 zloty (yaklaşık 20 euro) olduğunu söyledi.

En iyi oyuncu ödülü Erkan Kolçak Köstendil'e verildi

İHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.