'Politikamızda bir değişiklik yok'

'Politikamızda bir değişiklik yok'

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Rathke, bakanlık olarak Müslüman Kardeşler heyetiyle bir görüşme planlanmadığını, ancak Mısır'daki tüm kesimlerle iletişimlerini sürdürme politikalarının değişmediğini belirtti.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jeff Rathke, bakanlık olarak Müslüman Kardeşler heyetiyle bir görüşme planlanmadığını belirterek, "Politikamızda bir değişiklik yok. Bu kez kendileriyle buluşmayacağız ama herhangi bir (görüşme) kararından vazgeçtiğimiz gibi bir durum söz konusu değil" dedi. 

Rathke, günlük basın toplantısında çeşitli temaslarda bulunmak için Washington'a gelen Müslüman Kardeşler heyetiyle ilgili soruları yanıtladı. 

Heyetin bakanlıkta görüşmelerinin olmayacağını bildiren Rathke, bunun nedeninin sorulması üzerine, Mısır'da siyasi yelpazenin her kanadından temsilcilerle diyaloglarının bulunduğunu ve Müslüman Kardeşler ile de yakın zamanda görüştüklerini bildirdi.

Rathke, "Bu sefer bir görüşmemiz olmayacak. Politikamızda bir değişiklik yok. Mısır'da siyasi yelpazenin tüm kesimlerinden gruplarla iletişimimiz devam edecek" diye konuştu.

"Müslüman Kardeşlerle görüşmemeyi seçerek, Mısır hükümetine boyun eğdiğinize yönelik bazı görüşleri nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine Rathke, "Hiçbir zaman bir toplantı planlanmadı. Sadece, bu kez kendileriyle buluşmama kararına vardık ama herhangi bir (görüşme) kararından geri döndüğümüz gibi bir durum yok" ifadesini kullandı.  

Rathke, heyetten bir görüşme talebi gelip gelmediğini ise bilmediğini aktardı.

Müslüman Kardeşler heyeti de AA muhabirinin sorusu üzerine bazı özel toplantılar yapmak üzere Washington'da bulunduklarını kaydetti.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.