Polis WhatsApp mesajıyla teröristlerin planını bozdu

Polis WhatsApp mesajıyla teröristlerin planını bozdu

Atatürk Havalimanı'na saldıran teröristleri ilk fark eden polis, WhatsApp'tan diğer arkadaşlarını uyardı..

Atatürk Havalimanı'nda 42 kişinin ölümüyle sonuçlanan terör saldırısını yapan canlı bombalar ilk olarak sivil bir polisin dikkatini çekiyor. Polis, WhatsApp'tan diğer arkadaşlarını uyarıyor. Abdülkadir Selvi, olayı Hürriyet'teki köşesinde anlattı.

"YAZ GÜNÜ MONT GİYMİŞ"

"Dış hatlar terminalinin giriş bölümünün önünde bir sivil polis, hareketlerinden şüpheleniyor... Olaydan tam 5 dakika önce. Polis memuru olan arkadaşına WhatsApp’tan, "Yaz günü mont giymiş, hırsıza benziyor" diye mesaj atıyor.

Polis WhatsApp mesajıyla teröristlerin planını bozdu

KİMLİK SORDU, VURULDU

Arkadaşı kendisini takip ederken, kuşkulandığı kişinin peşine düşüyor. Sivil polis, şüphelendiği şahsa ‘dış hatlar gidiş’in önünde kimlik soruyor. Çantadan kimlik çıkarmak için eğilir gibi bir hareket yapan terörist ateş ediyor. Üç el ateş ediyor. Sivil polis orada ağır yaralanıyor. Polis yaralanınca, kimlik sorulan terörist koşarak aşağı iniyor, ‘dış hatlar geliş’in önünden taksicilerin yan tarafına geçip, kendini patlatıyor.

TERÖRİSTLERİN EYLEM KURGUSUNU BOZDU

O sırada saat tam 21.51. Bu polis, kahraman polis. Çünkü bu müdahalesiyle canı pahasına teröristlerin eylem kurgusunu bozuyor. Eşi ilk çocuğuna 6 aylık hamileymiş. Bağcılar’da, hastanede yaşam savaşı veriyor.

 

Ensonhaber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.