Polis Özel Harekat Mülakatları ne zaman? 2016 PÖH Mülakat tarihleri açıklandı

Polis Özel Harekat Mülakatları ne zaman? 2016 PÖH Mülakat tarihleri açıklandı

10 bin Polis Özel Harekat Alımları, 2016 yılının son çeyreğine damga vurdu. 2016 Yılının sonlarına doğru geldiğimiz şu günlerde, başvurusunu yapmış 300 bin kişi PÖH Başvuru sonuçlarının açıklanmasını bekliyor. Mülakatların tarihi ise açıklandı.

Başvuruları Kasım Ayı'nın sonlarına doğru biten ve 280 bin kişinin başvurduğu 10 Bin Polis Özel Harekat Alımları, Polis Akademisine bağlı POMEM'lerce yürütülecek. Bu sene başvuruları sıçrama yapan PÖH Alımları için, önce başvuru sonuçlarının açıklanması, sonra da mülakatların ve fiziki yeterlilik parkuru'nun kurulması bekleniyor.

11 Aralık itibari ile PÖH Adaylarını heyecanlandıran bir gelişme meydana geldi. Polis Özel Harekat Mülakatlarının ne zaman yapılacağı nihayet açıklandı. Bu açıklama aynı zamanda Polis Özel Harekat Başvuru Sonuçlarının yakın zamanda açıklanacağı anlamına geliyor.

Polis Özel Harekat Mülakatları ne zaman başlayacak?

Polis Özel Harekat Mülakatları için en yetkili ağızlardan biri olan Özel Harekat Daire Başkanlığı Eğitimden Sorumlu Şube Müdürü Korhan Gürel'den açıklama geldi. Gürel, 280 binden fazla gencimiz için nihayet müjdeyi verdi. Özel Harekat Mülakatları 19 Aralık 2016 Pazartesi günü başlayacak.

Mülakatların 19 Aralık tarihinde başlayacak olması, PÖH Başvuru sonuçlarının da önümüzdeki hafta içi açıklanması anlamına geliyor.

Konu ile ilgili açıklama yapan Korhan Gürel;

, “Polis Akademisi’nin internet üzeriden açtığı başvurular tamamlandı. Yaklaşık 280 bin tane, 18 yaşını bitirmiş, Türk vatandaşı bunlara müracaat ettiler. Önümüzdeki süreçte, 19 Aralık olarak tahmin ediyoruz, spor mülakatları, sağlık kurulu raporları ve daha sonrasında sözlü mülakatlarla süreç başlayacak. Eğitimleri de inşallah 2017’nin ilk aylarında Türkiye’nin değişik illerinde Polis Akademisi’nin belirleyeceği okullarda, eğitici kadrosunu biz vereceğiz, bu şekilde eğitimlere başlayacağız” ifadelerini kullandı.

Ayrıca Korhan Gürel, PÖH Mülakatları sonucu seçilecek olan PÖH Adaylarının da eğitimleri konusunda bilgi verdi;

Eğitim programlarının toplamda 6 ay süreceğini ifade eden Gürel, “Tabi polislik temel eğitimlerini de POMEM okullarında alacaklar. Bu eğitimleri aldıktan sonra bizim temel olarak tabanca, kısa namlulu silahlar, uzun namlulu silahlar, keskin nişancı tüfekleri; haritacılık, meskun mahal operasyonları, bina operasyonları, ilk yardım kursları bunlarla beraber yoğurduğumuz yaklaşık 24 hafta sürecek bir eğitim programı hazırladık. Bu eğitimlerle inşallah arkadaşlarımızı yeterli düzeye getirip, 1. Bölge illerimizle beraber çalışacağız” dedi.

Risalehaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
18 Yorum