Polis Müslümanlardan yardım istedi: Ancak siz çözersiniz

Polis Müslümanlardan yardım istedi: Ancak siz çözersiniz

İngiltere'nin Birmingham şehrinde bulunan West Midlands bölgesinde bayram namazı sırasında ilginç bir olay yaşandı.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- İngiltere'nin Birmingham şehrinin West Midlands bölgesinde çetelerin ortaya çıkardığı suçlar nedeniyle güvenlik sorunu yaşanıyor. Bölge polisi bu nedenle halkı sıkça uyarsa da, çetelerin suç faaliyetlerinin önüne geçilemiyor.

Geçtiğimiz bayramın ilk günü bölgede binlerce Müslüman bayram namazı için bir araya geldi. West Midlands Polis Şefi Dave Thompson bu durumu bir fırsat gördü. Bayram namazının kılındığı yere giden Thompson, namazdan sonra cemaate hitap etti ve bölgedeki güvenlik sorununun çözümü için yardım istedi.

Polis şefi: Bu sorunu çözerse siz Müslümanlar çözersiniz

Thompson, kalabalığa hitaben; "Bildiğiniz gibi bölgemizde büyük güvenlik sorunları yaşanıyor. Sizin bu şehirdeki gücünüzü görüyorum ve barışçıl yönünüzün farkındayım. Özellikle son bir kaç haftadır bize verdiğiniz desteği görüyorum ve minnettarım. Fakat bölgemizdeki suçların çözümü için yardımınıza ihtiyacım var. Bize destek olmaya devam edin. Bu sorunu çözerse siz Müslümanlar çözersiniz" ifadelerini kullandı.

West Midlands Polisi bölgedeki azınlıklardan memurlar seçerek suçların önüne geçmeye çalışıyor. Müslümanlardan istediği ise biraz farklı. Onların barışçıl yönünü ve bir arada durma kabiliyetini fark eden Polisler, bölgedeki Müslümanların çevre ile iyi ilişkilerinden faydalanarak çeteleri yok etmek için bir yol arayışı içinde.

Konuşmasını bitiren Polis Şefi Thompson Müslümanların bayramını tebrik ettikten sonra cemaat önderleri ile tokalaştı.

west-midlands-police-chief-constable-dave-thompson-in-conversation-after-eid-prayers.jpg

Birmingham Mail'in haberine göre Müslümanlar ilk etapta okulları dolaşıp, öğrenci ve öğretmenleri güvenlik önlemleri ile ilgili bilgilendirecek. Müslümanlar ayrıca bölgedeki çetelere katılan veya yakın duran genç isimleri misafir etmeye başlayacak ve onlara telkinlerde bulunacak. Önümüzdeki günlerde Birmingham Müslümanlarını önemli görevler bekliyor.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.