Pokemon Go çılgınlığı Başbakanları da sardı

Pokemon Go çılgınlığı Başbakanları da sardı

Norveç Başbakanı Erna Solberg, Pokemon Go hayranı çıktı. Pokemon Go bağımlısı olan Başbakan, parlamentoda bol bol oyunu oynuyor ve Pokemon avlıyor.

Pokemon Go çıktığı ilk günlerde büyük bir oyuncu kitlesine ulaşılmış, günlük 16 milyon indirilme sayısı ile adeta rekor kırmıştı. Bir anda birçok oyuncuyu kendine bağımlı hale getiren oyun, şuan gündeme pek gelmese de aktif olarak oynanmaya devam ediyor. Bu aktif oyunculardan bir tanesi de Norveç Başbakanı Erna Solberg.

Oyuncuları adeta kendine bağlayan ve kullanıcının her anında kullanabildiği oyun yeni güncellemeler ile yoluna devam ederken, siyasilerin de ilgisini çekmişe benziyor. Pokemon bağımlısı siyasilerden bir tanesi de Erna Solberg. Norveç Başbakanı olan Solberg, resmi ziyaret için bulunduğu Slovakya gezisi sırasında yumurta kırmak için yürüyüşe çıktı. Solberg, parlamentoda bir çok kez oyunu oynarken görüntülenmişti.


Pokemon bağımlısı olan tek siyasetçi o değil

Norveç'te oyuna bağımlı olan tek siyasetçi Solberg değil tabii ki. Norveç Liberal parti başkanı Trine Skei Grande de milli güvenlik toplantısında Pokemon GO oynarken yakalanmıştı. Başbakanın Grande kürsüde konuşurken oyunu açması ise espri konusu oldu. Duruma esprili bir şekilde karşılık veren Grande olayı Twitter üzerinden “Biz kadınlar aynı anda iki işi birden yapabiliriz" ifadelerini kullanmıştı.

 

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.