Plastikten 300 milyon lira geri dönecek

Plastikten 300 milyon lira geri dönecek

Türk Plastik Sanayicileri Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı Geri Dönüşüm İktisadi İşletmesi (PAGÇEV), yılda 110 bin ton geri dönüşümle ekonomiye 300 milyon lira katkı sağlayacak.

Türk Plastik Sanayicileri Araştırma, Geliştirme Eğitim Vakfı (PAGEV) açıklamasına göre, ambalaj atıklarının belgelendirilmesi çalışmaları ile ilk etapta 110 bin ton ambalaj atığını geri kazandıracak olan PAGÇEV, bu geri dönüşümle ülke ekonomisine yaklaşık 300 milyon liraya ulaşan katkı sağlayacak.

Türkiye'nin yetkilendirilmiş üç geri dönüşüm kuruluşundan biri olarak faaliyetlerine başlayan PAGÇEV, atık yönetimi çerçevesinde, ambalaj atıklarının azaltılması, yeniden kullanımı ve geri dönüşümü için sürdürülebilir çözümler sunacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yetkilendirilen PAGÇEV, 110 bin tonluk ambalaj atığının belgelendirme çalışmalarını gerçekleştirmek üzere, 4,3 milyon kişiye belediyelerle birlikte hizmet verecek ve yaklaşık bin firma ile işbirliği yapacak. Yüzde 44 oranında geri kazanım sorumluluğuna sahip olan firmalar, ambalaj atıklarını belgelendirerek bu sorumluluklarını PAGÇEV vasıtasıyla yerine getirecek. Geri dönüştürülen ambalaj atıkları böylece çevre ve ülke ekonomisi için katma değer yaratmaya devam edecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen PAGEV Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Uysal, PAGEV olarak en önemli misyonlarının çevreyi korumak olduğunu, ancak plastik sektörünün, zaman zaman çevre açısından birçok haksız eleştiriyle karşı karşıya kaldığını belirtti.
PAGÇEV'i ambalaj atıklarının geri kazanımı, ülke ekonomisine katkı sağlamak ve çevreye verilen değer doğrultusunda kurduklarını kaydeden Uysal, "Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan aldığımız yetki belgesi ile de resmi olarak ambalaj atıklarının belgelendirilmesi çalışmalarına başladık. İlk etapta 110 bin ton atığı geri kazandırmayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.