PKK'yı terör listesinden çıkarmaya çalışıyorlar

PKK'yı terör listesinden çıkarmaya çalışıyorlar

NATO Parlamenterler Toplantısında konuşan Çavuşoğlu, "PKK'yı terör örgütleri listesinden çıkarmak istiyorlar" dedi.

Hilton İstanbul Bomonti Otel'de düzenlenen NATO Parlamenterler Asamblesi 62. Genel Kurulu başladı. Kurulda konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bölgede yaşanan terör olaylarına değinerek, "Bölgemizde çok sayıda sorun var ancak gelişmelere olumsuz bir mercekten bakmak istemiyoruz. Vizyonumuz bölgemizde refahın geliştirilmesine yönelik oluşmuştur. Az gelişmiş ülkeler ve terör konuları gündemimizde olmalı. Laf değil iş birliği üretmeliyiz" dedi. NATO Parlamenterler Toplantısında konuşan Çavuşoğlu, "PKK'yı terör örgütleri listesinden çıkarmak istiyorlar" dedi.

Bakan Çavuşoğlu konuşmasında şunları kaydetti:

Maalesef bugün içinde bulunduğumuz en büyük sorun terör örgütlerinin birçok ülkede rahatlıkla faaliyet gösteriyor olması. Bugün DEAŞ ile mücadele ediyor diye PKK ve YPG gibi örgütlere silah vermek büyük hatadır. Hangi terör örgütü olursa olsun hepsiyle mücadele etmemiz lazım. Dostlarımızın böyle trajik bir hata yapmasını istemiyoruz.

Fırat Kalkanı operasyonu önemli sonuçlar vermeye başladı. Kara operasyonu ile DEAŞ'ı nasıl yok edebileceğimizi gösterdik. Bunu söylüyorduk ve haklı olduğumuzu da gösterdik. DEAŞ hava operasyonları ile yok edilemez. 1700 km'den DEAŞ temizlendi. Biz Türkiye olarak Suriey ve Irak'ın toprak bütünlüğünü savunuyoruz. Türkiye olarak Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne destek veriyoruz. Uluslararası toplumu da Kırım tatarları için göreve çağırıyoruz.

Bölgemizde çok sayıda sorun var ancak gelişmelere olumsuz bir mercekten bakmak istemiyoruz. Vizyonumuz bölgemizde refahın geliştirilmesine yönelik oluşmuştur. Az gelişmiş ülkeler ve terör konuları gündemimizde olmalı. Laf değil iş birliği üretmeliyiz.

Sabah

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.