PKK'nın katlettiği 11 kişi unutulmadı

PKK'nın katlettiği 11 kişi unutulmadı

Siirt'in Bayraktepe köyünde PKK'lı teröristlerce katledilen biri bebek 2'si çocuk 11 kişinin acısı, aradan geçen 22 yıla rağmen unutulmadı.

Siirt'in Bayraktepe köyünde 22 yıl önce 17 Kasım'da terör örgütü PKK mensuplarınca kurşuna dizilen biri bebek, 2'si çocuk, 2'si kadın 11 kişinin hayatını kaybettiği katliam unutulmadı.

Çoğunluğu köy korucusu olan ailelerin yaşadığı Bayraktepe köyünün etrafını ağır makineli silahlarla çeviren teröristlerin köyün içine sızarak evlerdeki 11 kişiyi katletmesi hafızalardan silinmedi.

Katliamda annesini kaybeden Kenan Şehitoğlu, Siirt Bayraktepe Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Derneği Başkanı İsmail Şehitoğlu asker kıyafeti giydirdiği çocuklarıyla Bayraktepe Şehitliği'ni ziyaret ederek, katliamda hayatını kaybedenler için dua okudu.

Kenan Şehitoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 17 Kasım 1994 tarihinde köye sızan teröristlerin gerçekleştirdiği katliamda aralarında annesi Şükriye Şehitoğlu, yakınları ve Mehmet Kaymaz adlı 45 günlük bir bebeğin de bulunduğu 11 kişinin şehit edildiğini söyledi.

"Kürtleri mahveden PKK terör örgütüdür"

Teröristlerin hedef gözetmeksizin saldırıda bulunduğunu ifade eden Şehitoğlu, "Katliamda 45 günlük bebek de 90 yaşında bir dede de bulunuyordu. Bunların hepsi Kürt. Böyle bir vahşet dünyanın hiçbir yerinde yok." dedi.

Şehitoğlu, bu katliamı unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını dile getirerek, 45 günlük bir bebeğin katledilmesinin unutulacak bir durum olmadığını aktardı.

"32-33 yıldır bu çocukları, bebekleri öldürüyorsunuz. Kürtleri mahveden PKK terör örgütüdür. 22 yıl önce şehit oldular ama annemden 10 dakika önce ayrılmış gibi acımız taze." ifadelerini kullanan Şehitoğlu, yaşadıkları acının ilk günkü gibi taze olduğunu kaydetti.

Şehitoğlu, "Bin tane canımız olsa o bin tane canı bu vatana, bu ay yıldızlı bayrağımıza kurban ederiz. Daha önce Çöl olan köyümüzün ismini Türk bayrağına olan sevgimizden dolayı Bayraktepe köyü olarak değiştirdik." diye konuştu.

"Bu mücadeleden hiçbir zaman vazgeçmeyeceğiz"

Siirt Bayraktepe Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Derneği Başkanı İsmail Şehitoğlu da 22 yıl önce gerçekleştirilen katliamın acısını hiçbir zaman unutamayacaklarını aktardı.

"11 şehidimiz var ancak onların ardında on binlerce vatansever insan var. Şu anda vatan ve bayrak için canını hiçe sayarak PKK ile mücadele edecek insanlar var." ifadelerini kullanan Şehitoğlu, bu mücadeleden hiçbir zaman vazgeçmeyeceklerini sözlerine ekledi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum