PKK'nın finans kaynağına büyük darbe

PKK'nın finans kaynağına büyük darbe

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve emniyet unsurlarınca

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve emniyet unsurlarınca düzenlenen müşterek operasyonda 5 günde, 20 milyon 273 bin kök Hint keneviri, 3 ton esrar güvenlik güçlerince imha edildi, 10 ton 980 kilogram amonyum nitrat ele geçirildi.

Diyarbakır 7'nci Kolordu Komutanlığının sevk ve idaresinde 24 taburun katılımıyla Lice ve civar bölgelerde icra edilen "Bayrak-14 Şehit Jandarma Teğmen Abdülselam Özatak Müşterek Özel Birlik Operasyonu" sürüyor.

Dağlık ve ormanlık alanda, aralarında üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduğu değerlendirilen teröristleri etkisiz hale getirmek, bölgede örgüt mensuplarınca kullanıldığı değerlendirilen sığınak, barınak, depo alanlarını tahrip etmek ve örgütün finans kaynağı olan yasa dışı uyuşturucu ekim alanlarını imha etmek amacıyla başlatılan operasyon başarıyla yürütülüyor. Terör örgütü PKK'nın en büyük finans kaynağı uyuşturucuya yönelik çalışmalara ağırlık verilirken, operasyonlarla terör örgütünün finans kaynağının kurutulması hedefleniyor.

Operasyonda 5 günde 20 milyon 273 bin kök kenevir, 3 ton esrar güvenlik güçlerince imha edildi. Bölgede uyuşturucu ekili arazilerin tespiti ve bulunan kenevirlerin imha edilmesi için çalışmalar devam ediyor. Kenevir söküm çalışmaları 36 iş makinesi ile yürütülürken, iş makinesinin giremediği alanlarda Hint kenevirleri güvenlik güçlerince sökülüyor.

- 10 ton 980 kilogram amonyum nitrat bulundu

Teröristlerce kırsal alanda toprağa gizlenen 10 ton 980 kilogram amonyum nitrat bulundu, 35 el yapımı patlayıcı düzeneği imha edildi.

Ayrıca, 11 bin 519 araç ve 23 bin 270 kişi kontrol edildi. Haklarında arama kararı bulunan 103 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 11'i uyuşturucu ticareti yaptıkları, terör örgütüne yer temin ettikleri, terör örgütüne yardım ve yataklık yaptıkları gerekçesiyle tutuklandı.

Öte yandan, arazide ramazan ve sıcak havaya rağmen gece gündüz operasyon yürüten güvenlik güçlerine havadan helikopterlerle erzak ikmali yapılıyor.

Halkın can ve mal güvenliğinin temini için sokağa çıkma yasağının uygulandığı bölgelerde sağlık hizmetleri de güvenlik güçlerinin koordinesinde sağlanıyor.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.