PKK propagandası yapan doktora hapis cezası

PKK propagandası yapan doktora hapis cezası

Bursa'da, sosyal medya hesabı üzerinden silahlı terör örgütü PKK propagandası yaptığı ileri sürülen doktora, 2 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Bursa 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın duruşmasına, "Terör örgütü propagandası yapmak ve terör örgüte üye olmak" suçlarından hakkında 12 yıl hapis cezası istemiyle yargılanan tutuklu sanık İbrahim Ögel (46) ile avukatı ve yakınları katıldı.

Özel bir hastanede kadın doğum uzmanı olarak çalışan Ögel, savunmasında suçlamaları reddederek, "Bazı paylaşımlar bana aittir. Bazılarını ise hatırlamıyorum. İş yerimdeki ve telefonumda sosyal medya hesabıma şifre istemeden giriliyor. Bazen ameliyatlara giriyorum ve uzun sürüyor. O sırada personelden biri odama girip, paylaşımlar yapmış olabilir. Sosyal medyadan yaptığım paylaşımlar başkalarının gönderdiği haberlerdir." ifadelerini kullandı.

Mahkeme heyeti, kısa bir aranın ardından Ögel'e, terör örgütü propagandası yapmak suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezası verdi.

Örgüt üyeliği konusunda ise delil olmadığı için beraat eden ve tahliye edilen sanık, Yargıtay kararı onaması halinde hapse girecek.

Ögel, 1 Eylül'de sosyal medya hesabından PKK terör örgütü propagandası yapmak ve örgüte üye olmak suçlarından çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

TRT Haber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.