Mehmet ÖZÇELİK

Mehmet ÖZÇELİK

PKK piyonu

İçte eli ve dili bağlanan Ergenekon ve ordunun içinde bulunan cunta ekibinin daha önceki gibi rahat kaos ortamı oluşturamaması ve de kara propaganda aletleri olan karalama siteleriyle, İnternet Andıcı ile iş yapamaz olmasından dolayı işler PKK’ya ihale edildi. Böyle bir kaos ortamını PKK’nın yapması planlandı. PKK da dıştan bulduğu destek gücü ve içteki yeteri kadar desteği görememenin hınç ve nefreti ile saldırmaktadır.

ABD, PKK konusunda dürüst değildir. İran samimi değildir. Suriye engelleme yoluna gitmemekte, kanallarını kapamamaktadır. Irak ise, ihmalin ve ortaklığın içerisindedir. Ordu ise otuz yıllık kayıp ve tecrübe ile göstermiştir ki, bu işi yapma zaafiyetini devamlı yaşamakta, yeterli başarıyı gösterememektedir. Oysa hangi bir devlet kurumu ki, otuz yıl zarar etsin, kayıp versin, başarı gösteremesin, sonlandıramasın da, bu durum normal görülsün? Hiç mümkün mü? Millet desteği olmasına ve her türlü maddi imkan sağlanmasına rağmen!!! Otuz yıl başarısız olan okul sorgulanır, öğretmen ve idarecileri alınır, okul dizayn edilir veya sonuçta okul kapatılır.

Sınır ötesi operasyondan daha önemlisi, sınır dışından gelecek saldırılara karşı savunma gücüne sahip olmaktır. Oysa 250 kişi saldırıda bulunuyor, haber alınmıyor, takib edilemiyor, yetersiz kalınıyor. Ne büyük tezat ve zaafiyet!!! Sınır ötesi operasyon yapılacaksa, her şeyi göze alarak ta inine kadar gidilmelidir. Siyasiler samimi olsalar da, öncekilerden farklı bir güven verseler de, yılların korkusu ile meselelerin üzerine yeteri kadar gidilememektedir.
Değişiklik yapmalarını gerektirecek ortamlar ve sebepler ortaya çıktığı halde yeteri kadar değerlendirememişlerdir.

Elbette düşman küçük görülemez. Çünkü düşman bir değildir. Çok hesapların birleştiği ortak hesaplarla hesaplaşılmaktadır. Bu hesaplar içerisinde geçmiş hesaplar da ortaya dökülmektedir. Yüzlerce köyümüz boşaltıldı, faili meçhuller oldu, gerektiği gibi hesap sorulmadı. Özgürlüğümüz elimizden alındı, yaşayış ve inancımıza müdahale edildi. Deşifre edilen seslere rağmen, hainliği tescil edilenler cezalandırılmadı. Tıpkı heronların PKK’yı tesbit etmesine rağmen bir komutanın çıkarak, üstüne; bunun büyük zayiat verdirdiğini söyleyerek, koordinatlarının değiştirilmesini söyleyip, adeta PKK’ya destek çıkması karşılığını görmedi. İsrailliler orada toprak sevdasını sürdürmek için bulunmaktalar. Uyuşturucu ve silah şirketleri oradan nemalanmaktalar. ABD orayı bir şeyler koparma boşluğu olarak görmektedir.

İşin hikmet yönü ise, aslında PKK bir yandan da ayrıştırıcı oldu. İçteki yapının dışa aktarımı oldu. 1970’lerde dıştan ifade edilenler, samimiyet kılıfına büründürülenler test edildi. İçteki kirler, lekeler, inançsızlıklar, materyalizm, sosyalizm, kominizm, maoizim, zerdüşlükler ve farklı hesaplar PKK çatısı altında buluşmuş oldu. Bunun genel adı da solculuk ve devrimcilik oldu... Doğudaki PKK belasının en önemli reçetesi üçtür; Cehalete karşı marifet ve eğitim, fakirliğe karşı sanat ve ticaret, ihtilaflara karşı kardeşlik duygusunun geliştirilmesidir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum