PKK darbecilere kucak açtı

PKK darbecilere kucak açtı

PKK’nın darbecilere destek verdiği, karşı gelen askerleri birliklere de toplu saldırılar düzenlemeyi planladığı ortaya çıktı.

İstihbarat birimlerinin bölücü terör örgütünün elebaşları arasında yapılan görüşmelerden elde ettiği bilgilere göre, PKK darbeci askerlerin sınır ötesine kaçırılmasına yardım kararı aldı. Örgütün, yaşanan kaosu daha da büyütmek ve milli birlik içinde hareket eden halk arasında nifak tohumları ekmek için darbeye katılmayan en az 20-25 askerin şehit edileceği çok sayıda toplu saldırı yapılması emrini verdiği de tespit edildi. 

GARANTİ VERDİLER

PKK, başarısız darbe girişiminden sonra TSK’dan ayrılmak isteyen FETÖ mensubu askerlere de kucak açtı. Örgüt, bölgedeki birliklerde bulunan FETÖ’cü askerlere, istedikleri bölgeye gitme garantisi vererek PKK’ya teslim olmaları yönünde haber gönderdi. Bu bilgiler doğrultusunda güvenlik güçleri dikkatli olmaları konusunda uyarıldı. Darbe girişimi sırasında TBMM’yi bombalayan pilotun  terör örgütü PKK’nın Suriye kolu PYD bölgesine kaçtığı tespit edilmişti. PKK’nındarbe girişimden birkaç gün önce saldırılarına ara vererek, hainlere hazırlık için zaman kazandırdığı da ortaya çıkmıştı.

 

Star

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.