Piyasaya 4 ton altın sürülecek

Piyasaya 4 ton altın sürülecek

Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü kaynaklarından alınan bilgiye göre, piyasaya 4 bin 43 ton altın verilmesi planlanıyor.

İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Alaattin Kameroğlu, 'Vatandaşlar Darphane altını, çeyrek altın, yarım altın, Cumhuriyet altını almak için acele etmesin' dedi

Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü kaynaklarından edinilen bilgilere göre, piyasaya 4,043 ton altın verilecek. Kaynaklar, söz konusu altının en geç 16 Temmuz Salı gününe kadar piyasaya sürüleceğini belirtiyor.

Uluslararası piyasalardaki düşüş iç piyasaya da yansımış, nisan ayında çeyrek altının fiyatları 120 küsur liralara kadar inmişti. Ancak fiyatlardaki düşüş ile düğün, nişan ve sünnet gibi özel günlerin altına olan talebi artımasıyla fiyatlar yeniden yükselişe geçti.

FİYATLARI ETKİLİYOR

Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü'ndeki grev kararının yansımalarını değerlendiren İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Alaattin Kameroğlu, Darphane grevinin külçe altın fiyatlarıyla değil, Darphane'nin basmış olduğu Darphane altınlarının piyasada bulunup bulunmamasıyla ilgili olduğunu belirtti. Bu konuda Darphane'nin grev kararının en kısa sürede çözülmesini istediklerini dile getiren Kameroğlu, 'Grev kararından önce de Darphane'nin ürettiği, bastığı altınlar piyasada bu işi yapanlar tarafından, fırsatçılar tarafından ve aşırı talepten dolayı ciddi şekilde yükselmiş durumdaydı. Darphane'nin grev kararından sonra da mevcut olan işçilik fiyatı yüzde 50 arttı. Yani birileri haksız şekilde para kazanacak, kayıt dışı para kazanacak. Hepsi vatandaşın cebinden çıkacak' dedi.

Altın alacak yatırımcılara önemli tavsiyeler

İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Kameroğlu, altın almak isteyenlere 'Vatandaşlar Darphane altını, çeyrek altın, yarım altın, Cumhuriyet altını almak için acele etmesin. Darphane altınları şu anda normalden fazla fiyata satılmaktadır. Bu altınların alınması, fırsatçıların haksız yere para kazanmasına sebep olacaktır. Dolayısıyla ben vatandaşlara Ramazan boyunca Darphane altını almamalarını tavsiye ederim. Onun yerine klasik 22 ayar tel bilezik alabilirler. Klasik tel bilezik şu anda darphanenin altınından daha ucuz' şeklinde tavsiyelerde bulundu.

Yeni Şafak