Piyasalarda kısa süreli tedirginlik atlatıldı

Piyasalarda kısa süreli tedirginlik atlatıldı

Piyasalar seçimin ardından yaşanan ilk şok hareketinin ardından kayıplarını büyük ölçüde telafi etti. Haftaya yüzde 8.1 ekside başlayan borsa haftayı yüzde 1.72 ekside tamamlarken, 2.81 sınırına dayanan kur 2.69`a kadar gevşedi.

Piyasalar seçimin ardından yaşanan ilk şok hareketinin ardından kayıplarını büyük ölçüde telafi etti. Seçim öncesi son işlem gününü 81.943 seviyesinden kapattıktan sonar geçen haftaya yüzde 8'in üzerinde ekside başlayan borsa, tekrar yükselişe geçti. Borsa haftyayı yüzde 1.72 negatifte 80.532 puandan kapadı.

DOLAR 2.69'A KADAR GERİLEDİ

Seçim öncesindeki son işlem gününde 2.6574 seviyesinden kapanan dolar/TL ise pazartesi günü 2.8092'ye çıkarak zirve yaptıktan sonra Cumhur Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamaları ve siyasilerden gelen mesajların koalisyon hükümeti beklentisini artırmasıyla düşüşe geçti. Yurt dışı verilerinin de desteğiyle 2.70'in altına sarkan kur haftayı 2.7212 seviyelerinden tamamladı.

Dolar şu saatlerde uluslararası piyasalarda 2.7161 seviyesinden işlem görüyor.

ERDOĞAN VE DAVUTOĞLU'NUN ILIMLI AÇIKLAMALARI PİYASALARI RAHATLATTI

Dolar kuruna baktığında ise Seçimden sonraki ilk gün 2,8092 ile tarihi zirve yapan dolar kuru sonrasında siyasi kanattan gelen ılımlı açıklamalar ve hükümetin kurulması gerekliliğine dair mesajlar ile Perşembe günü 2,6978 seviyesini gördü. Haftalık kapanış ise Cuma günü gelen alımlarla birlikte 2,7212 seviyesinde gerçekleşti.

Sabah

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.