Philae böyle sekmiş

Philae böyle sekmiş

Uzay modülü Philae'nin iniş sırasında yaşadığı sekme, fotoğraflarla gözler önüne serildi.

Avrupa Uzay Ajansı'nın (ESA) Cuma günü yayımladığı fotoğraflar üzerinde saatlerce süren analiz sonucunda ortaya çıkarılan görüntülerde, çamaşır makinesi büyüklüğündeki Philae'nin ve iniş sırasında oluşan toz bulutunun gölgesi tespit edildi.
 
ESA Philae uzay aracı
 
ESA tarafından yayımlanan fotoğraflardan en soldaki, 12 Kasım'da Philae kuyruklu yıldıza inmeden önce, diğer iki fotoğraf ise inişten hemen sonra çekildi. Ortadaki görüntüdeki kırmızı halka, iniş sırasında oluşan toz bulutunun gölgesini gösteriyor. İkinci fotoğrafla aynı olan üçüncü karede ise Philae'nin kendisini ve gölgesi halka içine alınmış. Fotoğraflar, Philae'yi kuyruklu yıldıza taşıyan uzay aracı Rosetta'nın kamerasıyla çekildi.
 
rqxm5_1416213812_3705.jpg
 
Yüzeye indikten sonra iki kez sektiği tahmin edilen Philae'nin hedeflenin bölgenin yaklaşık 1 kilometre uzağına indiği ve bir kayanın gölgesinde kalmasından ötürü üzerindeki paneller güneş ışığı alamadığı için pilinin tükendiği açıklandı.
Altmış saatlik pil ömrü olan Philae'nin son enerjisini de topladığı bulguları Dünya'ya geçmek için kullandığı ve uzmanların uyku moduna geçen modülün şu ana kadar yolladığı bilgilerden de "oldukça memnun" oldukları belirtildi.
 
Haber7 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.