Peygambersiz din pazarlamaya çalışan ilahiyatçılar koalisyonu

Peygambersiz din pazarlamaya çalışan ilahiyatçılar koalisyonu

Bu akımlar başlangıçta Hz. Peygamber'i, namazı, ibadetleri, kutsalları inkârla başlayacak sonuçta mutlaka kitabı (Kur'an-ı Kerim'i) de inkâr edeceklerdir

Risale Haber-Haber Merkezi

İlahiyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, "Özellikle inançsızlığa odaklanmış internet siteleri ile sözde Kur'an'ı kabul ettiğini söyleyip de peygambersiz bir dini pazarlamaya çalışan ilahiyatçılar elbirliği halinde -garip bir koalisyon!- çalışıyorlar" dedi.

Geçtiğimiz günlerde Türkiye'deki dini hayatı mercek altına alan anket yapıldığını hatırlatan Hatipoğlu, "Türkiye'de hiçbir duygu, düşünce, inanç dinden daha güçlü değildir. Ve hiçbir zaman da olmaz. Batıda dini hayat silindikçe, zayıfladıkça, kiliseler boşaldıkça bizde cami de, cemaat de çoğalıyor. Müslümanlığın bir yere gittiği yok inançsız cenah sevinmesin, inançlı cenah da telaşlanmasın" şeklinde yazdı.

Garip bir koalisyon!

Ülkemizin son dönemde yaşadığı travmaların bazılarında inanç sarsılmalarına, eksen kaymasına yol açtığına değinen Hatipoğlu, Sabah'taki yazısında Peygambersiz din arayışta olanları eleştirdi:

Bir ilahı-yaratıcıyı kabul edip de peygamber, vahiy ve hatta kitap kabul etmeyen anlayışın gençler arasında yaygınlaştırılmaya çalışıldığı üzerinde durulması gereken bir nokta. Özellikle inançsızlığa odaklanmış internet siteleri ile sözde Kur'an'ı kabul ettiğini söyleyip de peygambersiz bir dini pazarlamaya çalışan ilahiyatçılar elbirliği halinde -garip bir koalisyon!- çalışıyorlar.

Deizm anaforuna kapılanlar

Din yerine felsefeyi ikame etmeye çalışan, sosyal medyada sürekli birbirlerini destekleyen mesajlarla gündemde kalmaya çabalayan bu grubun yetiştirdiği bazı ilahiyatçıların derslerine giren öğrencilerde deizmin hızla yükseldiğini görüyoruz. Hz. Peygamber'i (s.a.v.) devreden çıkarır, hadisleri inkâr eder, ahireti tartışır, şefaat ve mucize gibi ehli sünnetin temel kabullerini yok saymak için hiçbir ilke tanımadan saldırırsanız, Hz. Peygamber'i (s.a.v.) kabul etmeyen bir nesil yetiştirirsiniz. Bu grubun ahirette verebileceği bir cevap olamayacak dünyada da bu millete yaptıkları tahribatı millet unutmayacaktır. Bunların ahirete inancının olup olmayacağı belli değil. Halkın sağduyusu bunları marjinal birer akım olarak -inşallah- akim kılacaktır ama gençlerde yıkıcı tesir bırakacakları kesindir.

Bu akımlar başlangıçta Hz. Peygamber'i, namazı, ibadetleri, kutsalları inkârla başlayacak sonuçta mutlaka kitabı (Kur'an-ı Kerim'i) de inkâr edeceklerdir. Zira gidişatın sonu budur, görünen köy kılavuz istemez.

Hz. Peygamber'i (s.a.v.), sahih hadisleri, ehli sünnetin oturmuş kabullerini inkâr ederek yol, şöhret ve menfaat ve hatta cemaatleşme eğiliminde olan bu insanlara yaptıklarını yeniden gözden geçirmelerini tavsiye ederim.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
3 Yorum