Peygamberler Şehri'nde Kur'an-ı Kerim hatmine ilgi

Peygamberler Şehri'nde Kur'an-ı Kerim hatmine ilgi

İnanç turizminin önemli merkezlerinden Şanlıurfa'da, Kur'an-ı Kerim hatimleri bölgeyi ziyarete gelen vatandaşlarca ilgi görüyor.

İl Müftülüğü, ''Peygamberlerin atası'' olarak kabul edilen Hz. İbrahim'in doğduğu ve Nemrut'un zulmünden kurtulmak için bir süre saklandığı rivayet edilen Balıklıgöl yerleşkesindeki Dergah Camii'nde yaklaşık 4 aydır Kur'an-ı Kerim hatim programı düzenliyor.
Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden gelen hafızların her hafta pazar günleri öğle namazının ardından okuduğu hatimler, kenti ziyarete gelen vatandaşlar tarafından ilgiyle takip ediliyor.
İl Müftüsü İhsan Açık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kur'an-ı Kerim ziyafetinin halk tarafından kısa sürede yoğun ilgi görmeye başladığını söyledi.
Tarihi Balıklıgöl yerleşkesinde bir gelenek oluşturmaya gayret ettiklerini ifade eden Açık, uygulama kapsamında her hafta bir cüz Kur'an okunduğunu bildirdi.
Açık, Kur'an-ı Kerim'in her zaman okunması gerektiğini vurgulayarak, şöyle konuştu:
''16 haftada 50 civarında Kur'an-ı Kerim okuyucusu ziyafet yapmış oldu. Biz Kur'an-ı Kerim ziyafetini sadece belirli günlere ve zamanlara atfetmemek için böylesi bir organizasyonu gerçekleştirdik. Dergah Camii'nde her zaman Kur'an okunsun istedik. Bu da güzel oldu, o esnada sesi dışarıya da verdiğimiz için bölgede ziyarette bulunanlarda dinlemiş oluyor.''
Hafız Mehmet Emin Doğan da vatandaşların gösterdiği ilgiden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, herkesi hatim dinlemeye davet etti.
Vatandaşlar da organizasyon dolayısıyla yetkililere teşekkür etti.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.