Peygamberimizle (asm) ilgili her şey burada

Peygamberimizle (asm) ilgili her şey burada

Çeşitli başlıklar altında Efendimiz Hazreti Muhammed’i (asm) anlamaya ve anlatmaya çalıştık...

Ahmet Bilgi'nin haberi:

Feyyaz Bilişim ve Yayıncılık Hizmetleri'nin hazırladığı www.resulullah.org sitesi yenilendi.

Site hakkında Risale Haber'e bilgi veren Genel Yayın Sorumlusu Yusuf Sıddık, sitede çeşitli başlıklar altında Efendimiz Hazreti Muhammed’i (asm) anlamaya ve anlatmaya çalıştıklarını söyledi.

"Söz konusu Peygamber Efendimiz (asm) olunca, anlatılanlar kesinlikle yetersiz kalmaktadır" diyen Sıddık sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çünkü O (asm), varlık aleminin yaratılışının bir sebebidir. Yaratılan en mükemmel ve en üstün donanımlı insandır. Her hali ve davranışı O’nun doğruluğuna delildir. Bütün ümmetinin her bir ferdi, O’nun davasının sadık şahitleridir. Bu kadar dava şahidi bulunan ve her gün yüz milyonlarca ümmetinin yaptığı bütün ibadetlerden sebep olan yapan gibidir kaidesince hissedar olan Efendimizi (asm) tam olarak anlamak ve anlatmak doğal olarak mümkün değildir. Fakat hac yolunda varamasam da bu yolda ölürüm diyen karınca misali bizler de tam olarak başaramasak da en azından bu uğurda binlerce cilt eserler bırakanların yaptıklarına bir tane daha ekleyerek O’nun (asm) davasına bir şahit olarak imza atmak istedik. Bu gayemizde muvaffak olmayı Cenab-ı Erhamü’r-Rahimin’den temenni ediyoruz."

SİTEDE NELER VAR?

-Hazreti Muhammed'in (asm) Allah'ın peygamberi olduğunun delillerinin bulunduğu "Nübüvvet Delilleri" bölümü.

-Peygamberimizin (asm) göstermiş olduğu yüzlerce mucize sahih kaynaklardan araştırılarak sunulduğu "Peygamberimizin Mucizeleri" bölümü.

-"Peygamberimizin Hayatı" bölümü tamamen yeniden gözden geçirilerek, resimlendirilerek siteye eklendi.

-Peygamberimizin (asm) üç yüze yakın seçkin sahabesinin hayatları ve Efendimiz (asm) ile hatıralarının detaylı olarak işlendiği "Peygamberimizin Sahabeleri" bölümü.

-Peygamberimizin (asm) yüzlerce duası içerisinde, günlük hayatta en sık kullanılan dualarından derlenen, ayrıca mealli ve Arapça transkripsiyonlu Cevşenü’l-Kebir duasının da içerisinde bulunduğu "Peygamberimizin Duaları" bölümü.

-Peygamberimizin (asm) Şefkati, Cesareti, Eş ve Babalık Vasıfları, Liderlik ve Öğretmenlik Yönleri, Kulluğu ve İbadetleri, Hoşgörülülüğü ve Tevazusu, Cömertliği ve Güvenilirliği, Nezaketi ve Zekası gibi çok farklı yönlerden ahlakının değerlendirildiği "Peygamberimizin Örnek Ahlakı" bölümü

-Açıklamaları ile beraber binlerce hadisin kategorilendirilerek sunulduğu "Kütübü Sitte Hadis Ansiklopedisi" bölümü

-Semavi Kitaplarda Peygamberimize (asm) işaret eden "İncil, Tevrat ve Zebur'da Peygamberimiz" isimli bölüm.

-Peygamberimiz'in (asm) günlük hayatını nasıl yaşadığının, yüzlerce hadisten derlenerek detaylı olarak işlendiği ve hayata Peygamber (asm) modelini uygulamamızı sağlayacak "Hazreti Muhammed Gibi Yaşamak" bölümü.

-Peygamberimiz (asm) hakkında Kur'an'ın, önceki peygamberlerin, İslam alimlerinin, bilim adamlarının, dünyaca ünlü düşünürlerin ve devlet adamlarının ifadelerinin yer aldığı "Peygamberimiz Hakkında Kim Ne Dedi?" isimli bölüm...

-Peygamberimiz (asm) hakkında akla gelebilecek tüm soruların cevaplarının bulunduğu "Sorular ve Cevaplar" bölümü...

-Efendimizin (asm) farklı yönlerinin değerlendirildiği "Efendimize Dair Yazılar" isimli bölüm.

-Efendimiz (asm) ile ilgili videoların bulunduğu "Videolar" bölümü.

www.RisaleHaber.com