Peygamberimiz'in mucizesinin peşinden büyük bir petrol şirketine

Peygamberimiz'in mucizesinin peşinden büyük bir petrol şirketine

Dünyanın en ünlü petrol şirketlerinin kurulma aşamalarından biri biz Müslümanları yakından ilgilendirir. Peygamber Efendimiz (sav)’in doğumu esnasında ortaya çıkan mucizelerden biri, bir tarih meraklısını büyük bir petrol zenginine çevirmişti.

Ömer Çiftçi’nin haberi
RİSALEHABER-
William K’nox D’archy, gençliğinin ilk dönemlerinden itibaren İslam’a İslam tarihine merak salmış bir kimse idi. Özellikle peygamber efendimize (sav) hayran bir kişilik olan D’archy, Müslüman olmasa da peygamberimize ve Müslümanlığa derin hayranlık ile bakan biri idi.

Peygamberimizin doğumunda gerçekleşen mucizelerden biri olan “Mecusilerin bin yıldır yanan ateşinin sönmesi” mucizesini okuduğu sırada kafasına bir soru sakıldı. Mecusilerin ateşi neden o kadar uzunca bir süredir yanıyordu?

Birinci Dünya Savaşının öncesi İran topraklarına bir İran sevdalısı seyyah gibi gelen K’nox D’archy, eski Mecusi inancına ait tapınakları bir bir gezmeye başladı. Yaklaşık 6 yılını pers topraklarında geçiren D’archy öyle bir şey keşfetti ki, bugün bile büyük petrol şirketleri arasında parmakla gösterilen bir şirketi kurmasına yol açtı.

20151126-attenborough.jpg

Mucize gerçekten doğruydu. Bahsedilen topraklarda yüzeye çok yakın bir şekilde petrol vardı. Lakin bölge halkının veya hüküm sürmüş devletlerin hiçbiri bunun farkına varamamıştı. Petrol’ü fark eden D’archy, bu bölgede kuracağı petrol şirketinin ilk adımlarını atmış oldu.

Bugün bile adı büyük şirketlerden olan petrol şirketini bu şekilde kuran D’archy, fark etmeden bir mucizenin de ispatını yapmış oldu.

 

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum