Peygamberimizin hanımlara ve çocuklara nasıl davrandığına bakın

Peygamberimizin hanımlara ve çocuklara nasıl davrandığına bakın

Prof.Dr.Hatipoğlu:"Aile kurmak insanlığın en temel vazifelerinden biridir"

Prof.Dr. Nihat Hatipoğlu, aile kurmanın insanlığın en temel vazifelerinden biri olduğunu söyledi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Şanlıurfa büyükşehir belediyesi konferans salonunda  düzenlenen "İslamda Aile" konferansına katılan Hatipoğlu, Hz. Muhammet'in hayatından kesitler anlattı.

Konuşmasına Soma faciasında hayatını kaybeden işçilere Allah'tan rahmet dileyerek başlayan Hatipoğlu, İslam'da ailenin önemini anlatarak erkek-kadın ilişkisinin günümüzde zayıfladığını ve toplumda ortaya çıkan olayların erkek-kadın çatışmasından kaynaklandığını savundu.

Peygamberimizin kadınlara ve aileye büyük önem verdiğini vurgulayan Prof. Dr. Hatipoğlu, "Hazreti Peygamber kadınlara karşı inanılmaz hassas ve narindi. Ne kadar hassas olduğunu anlamak için Peygamberin hanımlarına ve çocuklarına karşı nasıl davrandığına iyi bakın. Aile kurmak insanlığın en temel vazifelerinden biridir. Bu vazifeyi en iyi şekilde en mükemmel şekilde yerine getirmek temiz aile kurmak her müslümanın vazifesidir. İşte tam bu noktada aile kurarken kadınlar erkekler çok dikkatli olmalıdırlar. Birbirini asla incitmemelidirler ki sağlam bir aile ortaya çıksın. Dışarda başıboş gezen insanlara bakın mutlaka aile içinde iletişim kopukluğu vardır" dedi.

Hatipoğlu'nunun konuşması sırasında bazı vatandaşların ağladığı görüldü.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.