Peygamberimiz'i anlatmalı ve yaşantısını da uygulamalıyız

Peygamberimiz'i anlatmalı ve yaşantısını da uygulamalıyız

Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, "Peygamberimiz'i (sav) bir haftaya sığdırmamız mümkün değil, O'nu (sav) anlatmakla da yetinmemeliyiz, O'nun (sav) yaşantısını hayatımızda uygulamalıyız ki O'nun (sav) yolunda gitmiş olabilelim." dedi.

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen programda; Çorum'da Sancaktar esnafı Kutlu Doğum yemeği verdi. Yaklaşık bin 500 kişinin katıldığı kutlu doğum yemeği Yunus Emre İş Merkezi’nde düzenlendi.
Yemeğe; Çorum Valisi Nurullah Çakır, Garnizon Komutanı J. Alb. Hakan Saraç, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, İl Emniyet Müdürü Necmettin Emre, Müftü Mehmet Aşık, AK Parti İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, MHP İl Başkanı Avukat Ercan Daşdan, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Köse ve çok sayıda davetli katıldı.
Yoğun bir katılımla gerçekleşen yemeğin açılış konuşmasını Çorum Müftüsü Mehmet Aşık yaptı. Aşık, konuşmasında, ''Peygamber Efendimiz'in (sav) dünyaya teşrif ettiği bu hafta, esnaf kardeşlerimiz böyle bir organizasyon düzenlemişler, onlara teşekkür ediyorum.'' şeklinde konuştu.

Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ise ''Peygamberimiz'i (sav) bir haftaya sığdırmamız mümkün değil. O'nu (sav) anlatmakla da yetinmemeliyiz, O'nun (sav) yaşantısını hayatımızda uygulamalıyız ki O'nun (sav) yolunda gitmiş olabilelim. Bu güzel organizasyonu düzenleyen sancaktar esnafına canı gönülden teşekkür ediyorum.'' dedi.

Vali Nurullah Çakır da ''Diyanet İşleri Başkanlığımızın üzerinde hassasiyet ile durduğu bu manevi haftanın değerini bilmek lazım. Ben bu organizasyonu düzenleyen esnaf kardeşlerime teşekkür ediyorum.'' diye konuştu.
Stargündem