Peygamberimiz namazdayken çocuklar omuzlarına çıkardı

Peygamberimiz namazdayken çocuklar omuzlarına çıkardı

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri Bölümü Başkanı Prof. Dr. Temel Yeşilyurt

Musa özyürek'in haberi:
 
Erciyes Üniversitesi (ERÜ) İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri Bölümü Başkanı Prof. Dr. Temel Yeşilyurt, ramazan ayında beden temizliğine her zamankinden daha çok dikkat edilmesi gerektiğini belirterek, özellikle camiye giderken rahatsız edici kokulardan arınılması gerektiğini söyledi.
 
Cep telefonları çocuklardan daha rahatsız edici
 
Özellikle teravih namazında çocukların da babalarıyla birlikte camiye giderek o atmosferi yaşamak istediğini belirten Yeşilyurt, cemaatten bazılarının gürültü yaptıkları gerekçesiyle çocuklara kızıp camiden kovma gibi yanlış bir davranış sergileyebildiklerini ifade etti.
 
Yeşilyurt, çocukların, çocukluğun gereği yaramazlık yapıp oyunlar oynayabileceğini, hiç kimsenin onlardan yetişkin insan davranışı beklememesi gerektiğini kaydetti. 
 
Çocuklara caminin sevdirilememesi halinde gelecekte camilerin boş kalacağını anlatan Yeşilyurt, şunları söyledi:
 
"Çocuklar babasının yanında gidip gelerek cami alışkanlığı kazanır. Kızarsanız bir daha camiye gelmezler. Peygamber efendimiz namaz kılarken çocuklar omuzlarına, sırtına çıkarmış. Nebiler nebisi bu durumu gülümseyerek karşılarmış. 'Huzurumuzu kaçırıyor' diye çocukları camiden kovmak çok yanlış. Çalan bazı telefonlar caminin içinde herkesi oyun havasına sokuyor. Tam huzur içinde namaza durmuşken bir anda caminin içinde oyun havası duymak çocukların gürültüsünden daha rahatsız edici. Cep telefonlarına gösterdiğimiz müsamahayı çocuklarımıza da göstermeliyiz. Çocuklar mutlaka camiye götürülmeli ve hatta gerekiyorsa arka saflarda biraz da yaramazlık yapmalarına müsaade edilmelidir."
 
aa

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.