Peygamberimiz (asm) de olsa sinema dilini kullanırdı

Peygamberimiz (asm) de olsa sinema dilini kullanırdı

Mecidi, filmi çekerken Peygamberimizi makamında ziyaret ederek onunla defalarca konuşmuş

Ayşe Olgun'un haberi:

Peygamber Efendimizin ahlakını anlatan bir filme imza atan İranlı yönetmen Mecid Mecidi, filmi çekerken Peygamberimizi makamında ziyaret ederek onunla defalarca konuşmuş. Mecidi, 'Film çekerken Sırat-ı Müstakim üzerinde yol almaya gayret ediyorum' sözleriyle açıklıyor.

İnsanlara İslam'ı anlatmak için günümüz şartlarında sinemanın önemli olduğunu söyleyen Mecid Mecidi, sinema ve İslam hakkında şu değerlendirmeyi yapıyor:

"Ben şuna inanıyorum ki peygamberlik silsilesi devam etseydi bugün onlar da sinemayı kullanarak insanlarla bağlantıya geçerlerdi. Hepimiz görüyoruz ki çok önemli bir dönemdeyiz. Tüm dünya sinema, televizyon iletişim araçlarıyla kitlelerle bağlantı kuruyor. Sayılara baktığımızda bugüne kadar Hz. İsa'yla ilgili 250, Hz. Musa'yla ilgili 120, Hz. Muhammed hariç diğer peygamberlerle ilgili 80 civarında film, belgesel hazırlanmış. Ancak bizim peygamberimizle ilgili tek bir film var o da Çağrı filmi. Çekildiği döneme göre önemli bir filmdi ancak bana kalsa İslam'ın ruhunu hiç bir şekilde anlatmayan bir filmdi.'

Yeni Şafak