Peygamberim, Önderim Hadis Ezber Yarışması sonuçlandı

Peygamberim, Önderim Hadis Ezber Yarışması sonuçlandı

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Gençlik Komisyonu tarafından düzenlenen “Peygamberim Önderim Hadis Ezber Yarışması”nda dereceye girenlerin ödülleri sahiplerini buldu.

Sultanahmet Hacıbeşirağa Medresesi’nde düzenlenen törende konuşan Genç ÖNDER Genel Başkanı Abdullah Ceylan, “İmam hatip gençliğini birilerinin sosyal medya üzerinden çıkardığı tartışmalarla değil bu tablo ile değerlendirelim” dedi.

İstanbul’daki imam hatiplerde okuyan 5. ve 9. sınıf öğrencilerinin katılabildiği yarışmada katılımcılar, Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nün 40 Hadis kitabındaki hadisleri ezberlediler. Sonra da yarışmaya başvuruda bulundular. Yarışmanın finali, 197 okul ve 11 bin öğrencinin katılımıyla Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Raşit Küçük Salonu'nda yapıldı. Finale kalan yarışmacılara ödülleri ise Hacı Beşirağa Medresesi’nde düzenlenen törenle verildi.

Peygamberim Önderim 40 Hadis Yarışması Ödül Töreni, Bahçelievler Çobançeşme Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Onur Karabaş’ın Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Programda ÖNDER Genel Başkanı Halit Bekiroğlu, eski genel başkanı Hüseyin Korkut, Genel Sekreter Yunus Tekgöçen, Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Sönmez, Demet Tezcan, Mehdi Barçın ve Genel Başkan Danışmanı Sabri Otağ hazır bulundu. Programa Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz ve Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Özşener de katıldı.

Bizi kurtaracak olan ayetlerdir, hadislerdir

Programda bir konuşma yapan ÖNDER Genel Başkanı Halit Bekiroğlu, hayatın önemli bir kısmının ayetler, hadisler, maneviyat ve geleceğe yatırım olduğunu söyledi. Bekiroğlu, “Bizi kurtaracak olan şeyler bunlar. Tabi ki ilim diğer alanlar mutlaka önemli ama bu alanı ihmal ettiriyorsa, ikinci plana ittiriyorsa yanlış yoldayız demektir” dedi. Genç ÖNDER Genel Başkanı Abdullah Ceylan da, bu yıl üçüncüsü düzenlenen yarışmada binlerce gencimiz Peygamber Efendimizin (asm) hadisi şeriflerini öğrenmek ve onları hayatlarında uygulamak üzere ter döktüklerini belirterek konuşmasına şöyle devam etti: “Yaşıtları dışarıda oyun oynarken farklı mekan ve zamanlarda vakit geçirirken 11 bin öğrencimiz 3 aylık maratonda müthiş bir efor sarfederek hadisi şerifleri öğrendiler. İmam hatip gençliğini birilerinin sosyal medya üzerinden çıkardığı sanal tartışmalarla değil de daha ortaokul lise yaşlarındaki 11 bin gencin Peygamber Efendimizin (asm) hadislerini ezberlemesiyle değerlendirmek gerektiğini düşünüyorum.”

TÜRKİYE GENELİNE YAYILSIN

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz ise yaptığı konuşmada, genel müdürlükleri tarafından hazırlanan kitapçık üzerinden Genç ÖNDER’in yarışma düzenlediğini hatırlatarak, “Bu yarışma İstanbul’da başarılı oldu ben de şöyle bir teklifte bulunuyorum. Nasıl bu yarışmayı İstanbul’da uyguladıysanız bütün mezun derneklerimiz bütün illerimizde uygulasınlar. ÖNDER bunun hamisi olsun, ev sahibi olsun. İmam hatiplere leke atmaya çalışan birtakım söylemleri imam hatipler aleyhine kullanmaya çalışan birilerine hayır bu nesil sizin söylediğiniz gibi değil, birkaç örnek üzerinden bir kavramla ithamda bulunmanız doğru değil diyelim” ifadelerini kullandı.

YOL AÇICI OLACAK

Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu üyesi olarak gençler için nasıl daha güzel çalışmalar yapılır konusu üzerinde çalıştıklarını belirten ÖNDER eski Genel Başkanı Hüseyin Korkut da, başarılarından dolayı gençleri tebrik etti. Jüri üyesi Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Özşener ise, “Bendeniz hadis sahasına emek vermiş bir insan olarak halen Peygamber Efendimizin (asm) hadislerini okurken büyük bir heyecan duyuyorum. İnşallah bu tür yarışmalar hadis konusunda uzmanlık yapacak kardeşlerimize de yol açacaktır” diye konuştu.

ÖDÜL KAZANANLAR

Hadis yarışması için birincilik ödülü, 1 Cumhuriyet altını olarak belirlendi. İkinciye 3 çeyrek Cumhuriyet altını, üçüncüye yarım Cumhuriyet altını verildi. Mansiyon olarak 7 öğrenci de çeyrek altınla ödüllendirildi. 5. sınıf kategorisinde Şehit Onbaşı Murat Şengöz İHO öğrencisi Sude Çelik yarışmanın birincisi oldu. Onu Eyüp Fatih Sultan Mehmet İHO’dan Kawthar Mughrabi ile Fatih Edirnekapı İHO’dan Habiba Hasan ikinci ve üçüncü sırada takip etti. 9 sınıf kategorisinde ise birinciliği Kadıköy AİHL’den Muhammed Yuşa İntepe aldı. Mehmet Emin Saraç AİHL’den Mustafa Eymen Yıldırım, Şehit Fatih Satır AİHL öğrencisi Merve Sena Gökteke ve Kartal AİHL’den Şeyma Betül Yılmaz ikinciliği paylaştı. Rabia Kız AİHL’den Beyzanur Ortaeri de üçüncü oldu.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.