Peygamberi sevmek, sünnetine uymakla olur

Peygamberi sevmek, sünnetine uymakla olur

Eğitimci Kazım Avcı, "Önemli olan Peygamberimiz (sav) gibi yaşamaktır. O'nun (sav) sünnetine riayet etmektir." dedi

Eğitimci Kazım Avcı, Peygamber Efendimiz'in (sav) ismi anıldığında sadece salavat getirmenin O'nu (sav) sevmek demek olmadığını belirterek, "Önemli olan Peygamberimiz (sav) gibi yaşamaktır. O'nun (sav) sünnetine riayet etmektir." dedi.

Çankırı'da faaliyet gösteren Ümit Eğitimciler Derneği'nin Çerkeş ilçesindeki Sevgi Okuma Salonu tarafından hazırlanan kutlu doğum programına, Çerkeş halkı yoğun ilgi gösterdi. Altuntaş Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen programa çok sayıda öğrenci ve Çerkeş halkı katıldı.

Program, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından, Çerkeş İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından ilahiler söylendi. 12 yaşındaki Betül Güney isimli kız öğrencinin Peygamber Efendimiz'e (sav) hitaben okumuş olduğu '40 Yaşındasın' şiiri salondaki dinleyicileri hüzünlendirdi.

Programa konuşmacı olarak katılan Eğitimci Kazım Avcı, bazı insanların Peygamberimiz'e (sav) olan samimiyetlerine artık inanmadığına dikkat çekerek, "Peygamberimiz'in (sav) adı geçtiğinde ellerini kalplerine götürenleri samimi bulmuyorum. Çünkü sadece Efendimiz'in (sav) ismi anıldığında salavat getirmek Peygamber'i (sav) sevmek değildir. Önemli olan Peygamberimiz (sav) gibi yaşamaktır. O'nun (sav) sünnetine riayet etmektir." dedi.

Ayrıca, Emine Depedibi isimli öğrencinin "Yetim kızı" ilahisini söylerken ağlaması, salonda bulunan bazı konukları da ağlattı.

Zaman