Peygambere(sav) hakaret fikir özgürlüğü! İsrail karikatürü suç

Peygambere(sav) hakaret fikir özgürlüğü! İsrail karikatürü suç

Fransa ifade özgürlüğü konusunda kendisiyle çelişerek komik duruma düştü

Risale Haber - Haber Merkezi

Fransa’da Charlie Hebdo dergisinin Hz. Muhammed(s.a.v) ve İslam’a hakaret içeren sayılarını “ifade özgürlüğü”yle savunan Fransız yönetimi, İsrail’in Gazze’de yıllardır sürdürdüğü katliamı eleştiren bir karikatüristi tutukladı. Ulusal Anti Semitizme Karşı Duyarlılık Bürosu'nun şikayeti üzerine Fransız karikatürist Zeon, 4 polis tarafından ‘dinsel nefret’ suçuyla Paris’te hakim karşısına çıkarıldı.

İSRAİL KARİKATÜRÜ ‘IRKÇILIK VE DİNSEL NEFRET’ İÇERİYORMUŞ!

zeon-karikatur-2.jpgYeni Şafak'ın haberine göre Zeon’un tutuklanmasına gerekçe olarak, ABD ve İsrail’in savaş suçlarını eleştiren ve İsrail haritası şeklindeki bıçakla Filistinli çocuğun katledildiğini resmettiği karikatürleri gösterildi. Hakim, çizeri ırkçılık ve dinsel nefret suçu işlemekle suçladı. Tüm suçlamalar Ulusal Anti Semitizme Karşı Duyarlılık Bürosu'nun baskısına rağmen karikatürist Zeon tekrar serbest bırakıldı.

İSRAİL CHARLİE HEBDO'YA SAHİP ÇIKMIŞTI
İsrail Yargıtayı, ülkede Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo'nun satılması ve dağıtılması talebine bire karşı iki oyla izin verdi. Dışişleri Bakanı ve Evimiz İsrail Partisi lideri Liberman, geçtiğimiz ay parti mensuplarına Fransız Charlie Hebdo dergisinin son sayısını satın alma ve ücretsiz dağıtma çağrısında bulunmuştu. Yüksek mahkeme, Evimiz İsrail Partisi'nin seçim kampanyası çerçevesinde Charlie Hebdo'yu dağıtmasını "hiçbir mercinin yasaklayamayacağını" savunmuştu.

Böylece, Hazreti Muhammed'e(sav) hakaret eden karikatürler yayımlayan Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo", İsrail'de 17 Mart'ta yapılacak erken seçim sürecinin bir parçası haline gelmişti. 

FRANSIZ MEDYASI DA TAM DESTEK VERMİŞTİ
Fransız medyasının da desteğiyle çıkarttığı özel sayı 8 milyon tiraj yaparak Fransız basın tarihine geçmişti. Özel sayının kapağında Hazreti Muhammed'in(sav) tasvir edilmesi Müslüman dünyasının tepkisine yol açmıştı. Bu arada derginin 10 bin civarında olan abone sayısı, terör saldırısının ardından 20 kat artarak 200 bine ulaşmıştı. 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
3 Yorum