Peygamber sevgisi salonlara sığmadı

Peygamber sevgisi salonlara sığmadı

Mersin'in Tarsus ilçesinde Müftülük tarafından Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla düzenlenen programda Peygamber sevgisi salonlara sığmadı.

Spor salonunda düzenlenen 'Hz. Muhammed (SAV) ve Kardeşlik' konulu konferansı öncesi Tarsus Belediyesi tarafından konuklara bal şerbeti ikram edildi.

Yoğun ilginin gördüğü konferansa Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, İl Müftüsü Ali Melek, İlçe Müftüsü Abdulkerim Akbaba, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Hasan Doğan, İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı İbrahim Işıklı, belde belediye başkanları ve bazı daire amir müdürleri ile siyasi parti temsilcileri
ve vatandaşlar katıldı.

Kadınların çoğunlukta olduğu konferans saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Daha sonra Tarsus Müftüsü Abdulkerim Akbaba, protokolde bulunanlara gül dağıttı. Ardından dünya Kur'an-ı Kerim Okuma yarışmasında birinci olan Ali Tel, Kur'an-ı Kerim ziyafeti ile herkesi duygulandırdı.

Tarsus Müftüsü Abdulkerim Akbaba, ülkemizin ve dünyanın dört bir yanında Hz. Muhammed'i anmanın güzelliğini yaşadıklarını söyleyerek, "Hz. Adem'den bu yana göç alan ve başta Eshab-ı Kehf, Hz. Daniyal gibi dinimizce çok önemli kişileri barındıran kentimizde, kardeşlik manzaralarıyla karşı karşıya kalmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bizlere destek olan herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Herkesin birlik ve beraberlik duygusu ile hareket etmesi gerektiğine vurgu yapan Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, "Kardeşlik ve barış içinde yaşamak ve geleceğe emin adımlarla yürümek hepimize nasip olsun" diye konuştu.

Kaymakam Orhan Şefik Güldibi, Peygamberimizin ahlakını toplumdan yaşayan en küçük bireyin dahi örnek alması gerektiğinin altını çizerek, "Hz. Muhammed (sav) ahlakının en güzel örneği çalışkanlığıydı. Bizim beşikteki bebekten en büyüğümüze varan kadar herkesin çok çalışıp, ülkemizin geleceği ve refahı için çaba göstermesi gerekiyor. Cehaletin kol gezdiği, çok sıkıntılı bir dönem ve fakirliğin olduğu süreci yaşıyoruz. Bu bağlamda Hz. Muhammed'in(SAV) ahlakını, çalışkanlığını, cesaretini, adaletini herkesin örnek alması gerekiyor" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmalardan sonra Mersin Müftüsü Ali Melek, 'Hz. Muhammed (SAV) ve Kardeşlik' konulu konferansı ile salonda bulunanları bilgilendirdi. Melek'in konuşmasının ardından sahne alan Diyanet İşleri Başkanlığı İlahi Grubu seslendirdikleri ilahilerle salondakileri mest ettiler.

CİHAN