Peygamber sevgisi salona sığmadı

Peygamber sevgisi salona sığmadı

Aksaray’da Nilüfer Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen Efendimiz’i (sav) anma gecesine binlerce vatandaş katıldı.

Gecede sanatçı Ertuğrul Erkişi’nin Peygamberimiz’e (sav) ithafen yazılan birbirinden güzel çalışmaları seslendirdiği bölüm büyük beğeni aldı.

Peygamberimizin (sav) hicri takvime göre kutlu doğumu münasebetiyle Nilüfer Derneği tarafından organize edilen ‘Efendimiz(sav)’i Anma Gecesi’ binlerce vatandaşı Aksaray Üniversitesi Konferans Salonu’nda buluşturdu. Özel Sema Koleji, Sabah Dershaneleri, AGİAD, AKTED, Eskil Yağmur Derneği, AKMEYAD, Elele Derneği, Aksaray Eğitimciler Derneği ve AKSADER başta olmak üzere birçok kuruluşun da sponsor olduğu gecenin sunuculuğunu Mehtap Radyo Yayın Yönetmeni Mesut Baran yaptı. Hafız Çapan Altındal’ın Kur’an tilavetinin ardından Mesut Baran Efendimiz’i (sav) anlatan şiirler okudu.

ŞATIR: EFENDİMİZ(SAV)’İN AHİRET ENDEKSLİ BİR HAYATI VARDI

İlahiyatçı Yazar Kamil Şatır’ın Peygamberimiz (sav)’in hayatından kesitler sunduğu bölüm misafirlerin büyük beğenisini kazandı. Ağırlıklı olarak Efendimiz(sav)’in aile hayatı ve çektiği sıkıntıları anlatan Şatır’ın duygusal konuşması dikkatlice dinlendi. İki Cihan Server'i Efendimiz'in(sav), hiçbir zaman nefsi için tercihler yapmadığını vurgulayan Şatır şunları aktardı: "Mekkeli genç kızların evlenmek için hayaller kurduğu bir ortamda O (sav) idealleri uğruna kendisinden 15 yaş büyük Hz. Hatice (r.a.) annemizle evlenmiştir. Ona ilk inanan ve son nefesine kadar en büyük desteği veren annemiz de Efendimiz’e (sav) layık bir hanım olmuş, saatlerce yürüyerek çıkılabilen Hira Dağı’na sırf büyük sevgiyle bağlandığı eşinin Sevgiliyle (c.c.) olan muhabbeti bölünmesin diye ekmek ve suyunu çıkarmıştır. İslam’ın gelmesiyle birlikte zaten anlam olarak ‘ilk uyanan’ manasına gelen ismi taşıyan Hatice annemiz evlerini en az haftada iki gün sohbete açmış her an O (sav)’na destek olmuştur. Müşrikler tarafından Müslümanlara uygulanan hiçbir şeyin satılmadığı ve kız alıp vermenin yasak olduğu ambargo sırasında sağlıklı beslenememekten verem hastalığına yakalanan Hz. Hatice validemiz kördüğümle bağlandığı eşini Mekkeli müşriklerin acımasız insiyatiflerine bırakmak zorunda kalmıştır. Mekke’nin en zenginlerinden olmasına rağmen Efendimizle olan izdivacı sonrasında mutfağında genelinde su, hurma ve birkaç avuç arpa haricinde bir şeyle bulunmayan annemiz, hayatının hiçbir anında bunu eşinin başına kakmamıştır. Ahiret endeksli hayatlarında kimi zaman kursaklarından haftalarca yalnızca birkaç hurma geçen Efendimiz (sav) ve annemizin (r.a.) 70-80 gün boyunca mutfaklarında ocağın yanmadığı süreçler olmuştur."

Şatır, Efendimiz(sav)’in Enes bin Malik’le olan manevi baba evlat anlayışına da dikkat çekti. "Peygamberimiz kendisine annesi tarafından hediye olarak verilen Enes bin Malik’e bir an olsun kızmamış ve Ona el kaldırmamıştır." diyen Kamil Şatır, konuşmasını Efendimiz’in kızı Hz. Zeynep’in gerdanlığı ile ilgili hatırasıyla bitirdi.

ERKİŞİ’DEN YENİ MİNİK DUALAR GRUBU!

Programın son bölümünde sahneye gelen Türk tasavvuf ve sanat müziği sanatçısı Ertuğrul Erkişi özellikle Naat-ı Şerif ağırlıklı olan eserlerini seslendirdi. Konserine Sevdim Seni Mabuduma ile başlayan ve yaklaşık 20 eseri davetlilerle paylaşan Erkişi eserleri arasında davetlilerle hatıralarını ve düşüncelerini paylaştı. Konserin son bölümünde geceye katılan çocukları sahneye çağıran ünlü sanatçı yaklaşık 20 kişilik yeni bir Minik Dualar Grubu oluşturdu. Performanslarından memnun kaldığı çocukları seyirciye bol bol alkışlatan Erkişi İhlas Risalesi’ne yaptığı bestenin hemen ardından yaklaşık iki saatlik konserinin son bölümünde Fethullah Gülen Hocaefendinin 'Hüzünlü Gurbet' ve 'Aç Sineni Ummanlar Gibi' olsun isimli eserlerine yer verdi.

Birçok katılımcının ayakta sonuna kadar takip ettiği gecenin sonunda çiçek takdim edilen Ertuğrul Erkişi son eseri ‘Sekiz İyi Adam’ı hayranlarına imzaladı.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.