Peygamber sevgisi salona sığmadı

Peygamber sevgisi salona sığmadı

Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Serik Müftülüğü tarafından, 'Peygamberimiz Kardeşlik Ahlakı ve Hukuku' konulu konferans verildi.

Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Serik Müftülüğü tarafından, 'Peygamberimiz Kardeşlik Ahlakı ve Hukuku' konulu konferans verildi. 

Seriklilerin yoğun ilgi gösterdiği ve çok sayıda kişinin ayakta izlediği konferansa konuşmacı olarak Akdeniz Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ahmet Ögke katıldı. Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programa, Serik Kaymakamı Ahmet Ümit, Garnizon Komutanı Binbaşı Beşir Açar, Serik Belediye Başkan Vekili Azmi Akman, Emniyet Müdürü Fatih İnceyavuz, Tarım İlçe Müdürü Mustafa Çömezoğlu, Milli Eğitim Müdür Vekili Hüseyin Karataş, okul müdürleri ve çok vatandaş katıldı.

Peygamber sevgisinin salonlara sığmadığını belirten İlçe Müftüsü Mustafa Altun, "Kutlu Doğum'un ilk başladığı 80'li yıllarda bu tür konferanslara çok az insanımız geliyordu. Şimdi ise artık Peygamber sevgisi salonlara sığmıyor. Her yıl Kutlu Doğum Haftası'nda Peygamber Efendimiz (sav) ile ilgili bir konu ana tema olarak seçiliyor. Geçen yıl merhamet konusu, bu yıl ise kardeşlik konusu ileniyor her yerde anlatılıyor. Yani sözde değil özde kardeşlik işleniyor." dedi.

Programa konuşmacı olarak katılan Akdeniz Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ahmet Ögke, "Burada ben konuşmayacağım, Peygamber Efendimiz (sav)'in hadisleri konuşacak." şeklinde sözlerine başladı. Ögke, kardeşlik hukuku ile ilgili hadisleri 10 madde halinde derlediğini belirterek bu maddeleri tek tek açıkladı.

Programın sonunda Kutlu Doğum Haftası nedeniyle öğrenciler arasında ve din görevlileri arasında düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye girenlerin ödülleri takdim edildi. Programdan sonra katılımcılara gül ve karanfil dağıtıldı.

Haberaktüel