Peygamber katili İsrail, Mescid-i Aksa'ya da aynı oyunu oynuyor

Peygamber katili İsrail, Mescid-i Aksa'ya da aynı oyunu oynuyor

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerine ilişkin endişelerini dile getirdi.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerine ilişkin endişelerini dile getirdi.

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) arasında "Ay ve Ufuk Gözlem Ünitesi (AYGÖZ) Kurulması, İşletilmesi ve Bakımı" konusunda yapılan protokolün imza töreninde konuşan Görmez, Mescid-i Aksa etrafında yaşananların İslam coğrafyasını tahrik eden, Müslümanları, inananları, aklı selim sahibi ve sağduyu sahiplerini endişelere sevk eden gelişmelere sahne olduğunu belirtt. Görmez, "barış elçisi "olarak adlandırdıkları Mescid-i Aksa Hatibi Şeyh İkrime Sabri'nin dün İsrail polislerince yaralanmasının da her türlü kınamayı hak ettiğini söyledi.

Yaşananlardan dolayı büyük endişeler içinde olduklarını ifade eden Görmez, El Halil'in başına gelenlerin Mescid'i Aksa'nın da başına getirilmesinden duydukları endişeyi de dile getirdi.

Görmez, 1994'de ramazan günü müminlerin üzerine açılan ateşle 70'i aşkın insanın katledildiğini hatırlatarak, tarihte peygamber katledenlerin, büyük peygamberlerin içinde bulunduğu El Halil'i adeta bir hapishaneye dönüştürdüklerini ve yarısını da sinegoga çevirdiklerini söyledi.

İki yıl önce El Halil Camisi'ni ziyaretinde yaşadığı acıyı paylaşan Görmez, şöyle devam etti:

"Hepimiz görüyoruz ki yapılmak istenen El Halil'e yaptıklarını, Mescid-i Aksa'ya uygulamaktır. Aynı şekilde haremin içinde insan katledildi. Orada ibadete gelen kadınlar tartaklanmaya başlandı. Sonra 1967'den itibaren ilk defa cuma günü Mescid-i Aksa ibadete kapatıldı. Daha sonrada turnikeler, X-Ray cihazları konularak, 23-24 sene önce El Halil'de oynanan oyunun aynısını Mescid-i Aksa'da gerçekleştirmek istediklerine şahit oluyoruz. Bir an önce aklı selimin devreye girmesini temenni ediyorum. Bir an önce yeryüzündeki bütün barışın, itidalin, sağduyu ve aklı selimin sahiplerinin hangi inançtan olursa olsun, harekete geçerek zaten acılar içerisinde kıvranan İslam coğrafyasının büyük acılar yaşadığı bir dönemde bu kötülüklerin bir an önce son bulmasını temenni diyorum." AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.