Peygamber Efendimizin Merhamet Eğitimi

Peygamber Efendimizin Merhamet Eğitimi

Didim İlçe Müftülüğü Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında “Peygamber Efendimizin Merhamet Eğitimi” konulu bir konferans düzenledi.

Konferansta konuşan 9 Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Yıldırım ilk olarak insanın kendisine merhamet göstermesi gerektiğini söyledi.

Didim Ticaret Odası Aytaç-Nurullah Kocabıyık Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansa Didim Kaymakamı Ali Katırcı ve eşi, Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, Didim Cumhuriyet Başsavcısı Sacit Akdağ ve eşi, Didim İlçe Emniyet Müdürü Uğur Çaylak ve eşi, Akbük Belediye Başkanı M. Erçin Sandalcı ve eşi, Akyeniköy Belediye Başkanı Yusuf Deveci, Didim Ticaret Odası Başkanı Ufuk Döver, Didim İlçe Müftüsü Celil Karaca, çok sayıda kurum temsilcisi katılırken, Didimlilerin konferansa yoğun ilgi gösterdikleri görüldü. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Fevzi Paşa Mahallesi Camii İmam Hatibi Ahmet Beyaz Kuran-ı Kerim okudu. Ardından Diyanet İşleri Başkanlığı’nca bu yılki ana konu olan Peygamber Efendimizin Merhamet eğitimiyle ilgili hazırlanan sinevizyon gösterisi izlettirildi.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Didim İlçe Müftüsü Celil Karaca halkın bu tür konferanslara gösteriş olduğu yoğun ilgi ve alakaya teşekkür ederken “ Biliyoruz ki bu sevgi ve saygı bize değil, Peygamber Efendimize olan sevgi ve saygınızdan kaynaklı. Her yıl bu hafta ile ilgili Diyanet İşleri Başkanlığımızı yeni bir tema belirliyor. Bu yıl ki tema çok anlamlı. Gün geçmiyor ki eşler, çocuklar arasında kavga olmasın, sokaklarda terör, ülkeler arasında savaş olmasın. İşte bundan dolayı yetkililerimiz bu konuya temas etmiş. Bilindiği üzere insanlık Merhamet üzerine kurulu. Umarım merhamet konusunda bugün alacağımız bilgiler bizlere yarar sağlayacaktır.”dedi.

Didim Kaymakamı Ali Katırcı ise yaptığı konuşmada, Kutlu Doğum Haftası’nda her yıl yeni bir konunun ele alındığını söylerken “Bu hafta Allah tarafından âlemlere rahmet olarak gönderilen ve O’nun yüzü sureti üzerine yaratılan Peygamber Efendimiz dünyaya gelişi dolayısıyla kutluyoruz. Bizim temel yaratılışımızda iki nokta var; Biri maddi fizik yani bedenimiz fiziki özelliklerimiz diğeri ise metafizik yani ruhumuz. Bize bu dünyada 60 bilemediniz 80 yıllık bir sermaye verilmiş. Ebedi hayat göçmeden bu sermayeden yararlanmamız istenmiş. Bu süre içerisinde iyiden doğrudan merhametten yana olursak ebedi hayata iyi olarak gideceğiz; yok kötü işler yaparsak kötü yolda olursak kötülüklerin arasında olacağız. Burada kazanıp kazanmama isteği tamamen kendi elimizde. Bu nedenle doğruluk, dürüstlük ve merhametten ayrılmamaya gayret etmeliyiz.”dedi.

PROF. DR. YILDIRIM’DAN SİGARAYI BIRAKIN ÇAĞRISI

Açılış konuşmaların ardından 9 Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr.

Mustafa Yıldırım konuşmasının başında anlattıklarından herkesin kendine bir pay çıkarmasını istedi. Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü; “İnsana saygı Allah’a saygıdır. İnsana rahmet Allah’ın esasıdır. Bizim inancımızda bir insan öldüren insanlığı öldürmüştür. Bir insana can veren insanlığa can vermiş gibidir. Biz halen Kuran’ı Kerim’in dünyaya geleli bin 400 yıl olmasına rağmen halen organ nakli caiz midir diye tartışıyorlar. . İnsanın en hayırlısı insanlara faydası dokunandır ama Merhamet konusunda ise ilk olarak kime merhamet sorusu akla gelmeli. İnsan ilk önce kendine merhamet etmeli. Allah’ın bize bahşettiği cana merhamet etmeliyiz. Örneğin, sigara illetinden kurtulmayız. Bu sigarayı içerek kendinize ihanet ediyorsunuz. Kendisine merhameti olmayanın başkasına da merhameti olmaz”şeklinde konuştu.

Zaman zaman anlattıklarını fıkralar ve alıntılara yaparak sürdüren Yıldırım konuşması Didimlilerin büyük beğenisini topladı.