Peygamber Efendimizi (asm) Risale-i Nur'dan dinlediler ortak çalışma istediler

Peygamber Efendimizi (asm) Risale-i Nur'dan dinlediler ortak çalışma istediler

Bu akşam Risale-i Nur’a olan ihtiyacımızı hissettik

Risale Haber-Haber Merkezi

Sudan'da Mevlid-i Nebi programı düzenlendi. Hayrat Vakfı Sudan Temsilciliği tarafından düzenlenen programa farklı kesimlerden katılım gerçekleşti. 

İçerisinde birçok devlet adamının, tarikat reisinin, üniversite hocalarının, Hartum Eyaleti Emniyet Müdürü, Kur’an-ı Kerim Üniversitesi, Hartum Üniversitesi, Nileyn Üniversitesi ve Uluslararası Afrika Üniversitesi öğrencilerinden oluşan kalabalık bir grupla Mevlid-i Nebi (asm) münasebeti ile bir program düzenlendi.

Uluslararası Afrika Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Muhammed Osman Abdullah Hoca, 19. Mektup Mucizat-ı Ahmediye risalesinden bir ders yaptı. Hayrat Vakfı merkezini ilk defa ziyaret eden bazı hocalar ve tarikat liderleri Risale-i Nur ve Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri’nin üslubu hakkında ciddi bir malumata sahip oldular.

Katılımcılardan iki kişi, "Bu akşam Risale-i Nur’a olan ihtiyacımızı hissettik" diyerek 24 saat içerisinde planlama yapıp kendi talebelerinin de Risale-i Nur’dan istifade etmeleri için ortak çalışma talep etti.

Daha sonra medresede kalan talebeler Arapça, Kürtçe, Çince ve farklı dillerde ilahiler okudu. Programa iştirak eden 125 katılımcıya Arapça Beş Risale ve Nuru’l İrfan dergisi hediye edildi. Hocalara ve devlet adamlarına da Zülfikar eseri takdim edildi. Program ikram edilen yemekle sona erdi.

hayrat2-001.jpghayrat1-002.jpg

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.