Petrol Piyasası Lisans Yönetmeliğinde Değişiklik

Petrol Piyasası Lisans Yönetmeliğinde Değişiklik

Jet yakıtı satacakların, büyük heliportlara ilişkin kendi adlarına aldıkları Heliport İşletme Ruhsatını EPDK'ya ibraz ederek jet yakıtı satışı hususunu lisanslarına işletmeleri gerekecek.

Jet yakıtı satacakların, büyük heliportlara ilişkin kendi adlarına aldıkları Heliport İşletme Ruhsatını, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumuna (EPDK) ibraz ederek jet yakıtı satışı hususunu lisanslarına işletmeleri gerekecek.

EPDK'nın "Petrol Piyasası Lisans Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği" Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, İhrakiye teslimi lisansı ya da ihrakiye teslimi faaliyeti işli dağıtıcı lisansı kapsamında jet yakıtı satacak kişiler, Heliport Yapım ve İşletim Yönetmeliği (SHY-14B) uyarınca büyük heliportlara ilişkin olarak kendi adlarına aldıkları Heliport İşletme Ruhsatını EPDK'ya ibraz edecek ve jet yakıtı satışı hususunu lisanslarına işletmek zorunda olacak.

Öte yandan 3'ten fazla kişiyle sözleşme yapmış lisans sahipleri hizmet vermeyi tercih ettikleri en çok 3 kişinin ismini, diğer depolama veya ikmal hizmeti sözleşmelerinin feshedildiğine dair belgelerle EPDK'ya bildirecek ve uygun şekilde bildirilmeyenlerin jet yakıtı satışı hususunu lisanslarına işletme talepleri reddedilecek.

Heliport, helikopterlerin iniş, kalkış ve yer hareketlerini tamamen veya kısmen yapabilmelerine elverişli alanlar olarak tanımlanıyor. Heliportlar bir kamu kurum ya da kuruluşu veya özel, tüzel kişilikler tarafından ruhsat alınarak işletiliyor

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.