Petrol kuyusundan çıkan suyla domates

Petrol kuyusundan çıkan suyla domates

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığının (TPAO) Kahta ilçesindeki petrol kuyularından çıkarılan sıcak su, sera yatırımlarını artırıyor.

TPAO Adıyaman Bölge Müdürlüğü ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle petrol kuyularında çıkan sıcak su, seraları ısıtıyor. Hazırlanan proje kapsamında bölgede giderek yaygınlaşan seracılık, hem bölge çiftçisine hem de istihdama katkı sağlıyor. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Adil Alan, 41 dekar alanda sera faaliyetinin sürdürüldüğünü söyledi.

SEZON KAZANCI150 BİN LİRA

Petrolle çıkan sıcak suyun ekonomiye kazandırıldığını belirten Alan, şöyle konuştu: 'Kurduğumuz eşanjör sistemiyle kuyudan aldığımız sıcak suyu serada değerlendiriyoruz. Sistem sayesinde ısı transferi sağlıyoruz. Daha sonra ısınan sıcak suyu borular vasıtasıyla seranın ısınmasında kullanıyoruz. Böylece seralarda girdi maliyetinden yüzde 65-70 tasarruf sağlıyoruz.'

Çiftçi Mevlüt İrfan Yamuk ise 'Bu sezon 150 bin lira kazanç elde ettim. Gerçekten petrol kuyuları bizim için büyük bir nimet. Bölgemizin gelecekte bu alanda daha da gelişeceğine inanıyorum' dedi.

Yeni şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.