Petrol fiyatlarında düşüş devam ediyor

Petrol fiyatlarında düşüş devam ediyor

Ukrayna ve Çin'e yönelik endişelerin takip edildiği petrol fiyatlarında aşağı yönlü seyir devam ediyor

Brent petrolün varil fiyatı, dün en yüksek 107,59 dolar seviyesine kadar gerilemesine karşın, OPEC'in 2014 yılı için talep artışı tahminini yükseltmesinin ardından kayıplarının bir kısmını telafi ederek günü 108,27 dolardan tamamladı. Bugün ise Ukrayna'ya yönelik tedirginliklerin artarak devam etmesiyle 108,47 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, Çin'de beklentileri karşılamayan perakende satışlar ve sanayi üretimi verileriyle yeniden 108 doların altına geriledi.

Analistler, şu dakikalarda 107,70 dolar seviyelerinden alıcı bulan Brent petrolün varil fiyatı için Çin ekonomisine ilişkin endişelerin satış baskılarını artırdığına dikkati çekiyor. Brent petrolün varil fiyatında 107,6 doların destek olarak takip edileceğini kaydeden analistler, bu seviyenin altına inilmesi durumunda satışların kademeli olarak devam edebileceğini ve 106,7 dolar seviyelerinin gündeme gelebileceğini belirtiyor.

ABD Batı Teksas türü ham petrolün varil fiyatı ise dün güne 99,56 dolardan başlamasının ardından, ABD'de petrol rezervlerinin test amaçlı kullanılacağına ilişkin haberler sonrasında, analistlerin destek olarak nitelendirdikleri 98,2 doların altına inerek günü 98,08 dolardan tamamladı. Bugün ise pazartesi günü başlayan ve kademeli olarak satış baskılarının devam ettiği ham petrolün fiyatı, 97,86 dolara kadar geriledi.

Şu dakikalarda 97,90 dolar seviyelerinden işlem gören ham petrolün varil fiyatı için analistler, aşağı yönlü hareketin devam etmesi durumunda 96,5 doların destek olarak takip edileceğini belirtiyor.

Bu arada, OPEC dün 2014 yılında küresel petrol talebinin günlük 1,14 milyon varil artışla günlük 91,14 milyon varile ulaşacağını açıkladı. OPEC bir önceki raporunda, söz konusu rakamın 2014 yılında günlük 1,09 milyon varil artışla günlük 90,98 milyon varil olacağını öngörmüştü.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.