Petrol Fiyatları Yükselişte

Petrol Fiyatları Yükselişte

Brent petrolün varil fiyatı, ABD'de beklentileri aşan imalat sanayi endeksinin petrol talebini artıracağına yönelik iyimserlikle yükselişe geçti.

Brent petrolün varil fiyatı, dün ABD'de beklentilerin çok üzerinde gelen Philadelphia Fed imalat sanayi endeksinin ardından, 1,5 ayın en düşük seviyesinden yükselişe geçti.

Fed kararlarının ardından değer kazanan doların etkisiyle dün hızla gerileyen Brent petrolün varil fiyatı, ABD'de beklentileri aşan imalat sanayi endeksinin petrol talebini artıracağına yönelik iyimserlikle kayıplarının bir kısmını telafi etti. Brent petrolün varil fiyatı, dün 3 Şubat'tan buyana en düşük seviye olan 105,40 dolar seviyesine kadar geriledikten sonra gelen alımların da etkisiyle yeniden 106 doların üzerine çıkarak 106,27 dolardan günü tamamladı. Bugün ise güne 106,20 dolar seviyesinden başlayan Brent petrolün varil fiyatı, 107,68 doları gördükten sonra şu dakikalarda 107,60 dolar seviyelerinden alıcı buluyor.

Analistler, Brent petrolün varil fiyatının 105,4 dolar güçlü destek seviyesinden gelen tepki alımlarının etkisiyle yükselişe geçtiğine dikkati çekerek, yükselişin devam etmesi durumunda 108,1 dolar direnç seviyesinin test edilebileceğini belirtiyor.

Batı Teksas türü ham petrolün varil fiyatı ise dün analistlerin önemli destek olarak nitelendirdikleri 98,3 doların altına geriledikten sonra günü 98,58 dolar seviyelerinden tamamladı. Bugün ise yeniden 100 doların üzerine çıkan ham petrolün varil fiyatı, şu dakikalarda 100,15 dolar seviyelerinden işlem görüyor.

Analistler, yükselişlerin devam etmesi durumunda ham petrolün varil fiyatının 100,5 dolar direncini test edebileceğine, bu seviyenin üzerinde kalıcı olunması durumunda ise kademeli yükselişlerin sürebileceğine işaret ediyor. Ham petrolün varil fiyatında, ABD'den gelecek verilerin etkili olacağını kaydeden analistler, olası düşüşlerde ise 98,3 doların destek olarak takip edileceğini ifade ediyor.

Haberler

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.