Petrol fiyatları yükselecek

Petrol fiyatları yükselecek

Katar Enerji ve Endüstri Bakanı Muhammed bin Salih es-Sada, petrol fiyatlarının dibe vurduğunu, 2016'da yeniden yükselişe geçeceğini bildirdi.

Katar Enerji Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Enerji Bakanı ve Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) dönem başkanı Sada'nın, "Petrol fiyatları dibe vurdu ve 2016'da yeniden yükselişe geçecek" değerlendirmesine yer verildi.

Sada, öngörüsünü 2015 ve 2016'ya ilişkin temel piyasa esaslarına dayandırırken, 2015'te küresel büyüme oranının yüzde 3,1 olarak beklendiğini, buna karşın 2016'da yüzde 3,4 olarak planlandığını, bunun da küresel petrol talebine günde 1,3 ila 1,5 milyon varil arası artış getireceğini ifade etti.

OPEC dışındaki petrol üreticilerinin son beş yıldaki arzlarının 2015 yılında giderek azaldığını ve 2016'da "sıfır veya eksi yönde ilerleyeceğini" savunan Sada, gelişmiş ve gelişmekte olan piyasalardan OPEC petrolüne duyulan ihtiyacın 2015'teki günlük 29,3 milyon varilden 2016'da 30,5 milyon varile yükseleceğini ileri sürdü.

Petrol fiyatları, ABD'de sondaj kuyu sayısı ile petrol üretiminin azalması ve Rusya'nın Suriye'ye hava saldırıları nedeniyle çatışmaların bölgedeki petrol üreticisi ülkelere sıçrama riski nedeniyle ay başından bu yana yaklaşık yüzde 13 değer kazandı.

1 Ekim'de 47,69 dolar olan brent ham petrolün varil fiyatı, cuma günü 54 doların üzerine çıkmıştı.

Katar Enerji ve Endüstri Bakanı Muhammed bin Salih es-Sada, 
Petrol fiyatları

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.